Termék Szűrők

Auslese Riesling 2018 Juffer-Sonnenuhr

10 500 Ft

Cashback: 840 Ft Mi ez?

Készleten

Termékjellemzők

Kategóriák: ,

Leírás:

Auslese Riesling – gazdag, édes és feledhetetlen

Mosel folyó vidéke, ahol ez a rizling is készült, kemény erőpróbának teszi ki az ottani gazdákat. A folyó mély völgyet vájt ki magának, és a körülötte levő meredek hegyoldalakon a tőkék mély gyökeret eresztve kapaszkodnak meg. A legtöbb helyen csak kézi szőlőművelés jöhet szóba, a meredek dűlőkön az ún. bakos művelést alkalmazzák (ennél minden tőke külön karóra támaszkodik), és ez sokkal több munkát igényel. De a moseli gazdák nem adják fel, és egyedi íz világú, karakteres savszerkezetű és csodálatosan gyümölcsös késői szüretelésű borokat készítenek. A vidék jellemző fajtája a rajnai rizling, a terület 55%-át ez a fajta teszi ki. A későn érő rizling számára ideális a védett folyóvölgy, ill. az itteni meleget raktározó palakőzet.

Mosel vidékén nagy hagyománya van az édes borok készítésének, klasszikus rizling vidék, és az Auslese (válogatás) borok hazája.

Ha szeretjük az édes borokat, akkor a mosel vidéki Juffer-Sonnenuhr Auslese bora nem fog csalódást okozni. Illatában némi szárított gyomnövény és egy leheletnyi kenyér érezhető, ezt egészítik ki a kandírozott citrusfélék és csonthéjasok aromái. Ízében rendkívüli koncentráltsággal jelennek meg a kandírozott édes gyümölcsök, mindez finom, élénk savakkal és némi élesztővel. Hosszú lecsengésű, mély, még fiatal, de a háttérben már finom ásványos jegyek lelhetőek fel.

Dűlő: Brauneberger Juffer-Sonnenuhr

Maradék cukor: 132,0 g/l

 

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.