Barion Pixel
Újdonság

Beaune 1ER Cru AOP Champs Pimont Blanc

29 997 Ft

8% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők


Leírás

Madame Veuve Point

Beune 1er Cru Champs Pimont Blanc (Chardonnay) 2020

Burgundia, Franciaország

Burgundia 25 000 hektárnyi dűlőjével a borvilág egyik legtitokzatosabb és legnehezebben elérhető szeglete. Ezen híres bordűlők egyikén található a Madame Veuve Point Pincészet. Nevét a Szőlőtermesztő Hölgy néven elhíresült, inspiráló női borászról, Jeanne Marie Pointról kapta, aki alig 26 évesen özvegyült meg (a „veuve” franciául özvegyet jelent). Férje 1903-ban bekövetkezett halála után kisfiának és burgundi szőlőinek szentelte magát. Elhivatottsága ellenére falujában más borászok nem fogadták be, mert nő volt. Ennek ellenére, vagy pont ennek köszönhetően, Madame Veuve Point elhatározta, hogy stílusosan bizonyít. 1904-ben egyik bora elnyerte a fődíjat a St. Louis-i világkiállításon az Egyesült Államokban. Ez az elismerés végre meghozta számára a megérdemelt hírnevet az Atlanti-óceán túlsó partján, valamint odahaza.

Madame Veuve Point ükunokája, Géraldine Point áll most a családi vállalkozás élén, amely minőségi burgundi borokat állít elő szoros együttműködésben a régió néhány nagy múltú bortermelőjével.

A Champs Pimont egy Beaune Premier Cru szőlőültetvény Burgundia Cote de Beaune régiójában, szőlőskertjének szívében. A terület valójában egy sekély geológiai mélyedésben található, mely terroirnak egyedisége visszaköszön a borban is. A szőlőültetvény nagy részét ugyan Pinot Noir szőlővel ültetik be, de néhány termelő, mint a Madame Veuve Point Pincészet is, fehérbort is készít ezen területen termesztett Chardonnay-ból.

A Madame Veuve Point borai között számos olyan tétel van, melyek kiemelt figyelmet érdemelnek. Ilyen például a 2020-as évjáratú Champs Pimont Blanc is, mely 100%-ban Chardonnay szőlőből készült.

A palackban a gyönyörű arany szín zöldes árnyalattal ragyog. Ez a kivételes bor mandula, szárított gyümölcs és fehér virágok aromáit kínálja. Íze ropogós, savanykás ízt kínál, cukrozott citrom jegyekkel. A lecsengés a méz és a fahéj jegyeit hagyja maga után. A pincében történő további tárolással, idővel selymes textúrát és mogyoró aromát mutat.

Ajánljuk krémes ételekhez, sushihoz, szarvasgomba-domináns ételekhez, valamint különféle sajtokhoz. Hétvégi buggyantott tojásos villásreggelihez is bátran fogyasszuk, hogy még jobban induljon a nap.

Alkoholtartalma: 13%

Fogyasztási hőmérséklet: 12 – 14°C

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Kosár
0