Termék Szűrők

Framingham Sauvignon Blanc 2019

7 500 Ft

Cashback: 600 Ft Mi ez?

Készleten

Termékjellemzők

Kategóriák: , Címke:

Leírás:

A Framingham Pincészet Új-Zéland déli szigetein, a malboroughi Wairau-völgy bortermelő régiójában található.
Ez a terület adja az új-zélandi borok 62% -át.

A birtok alapjául szolgáló ültetvényt 1981-ben alapította a brit származású Rex Brooke-Taylor wellingtoni mérnök, aki szülővárosa után adta a Framingham nevet borászatának. 1994-ben került forgalomba az első Framingham bor.

A Framingham birtok környezettudatos szőlőültetvényként van akkreditálva. Ez lehetővé teszi számukra a díjnyertes borok készítését. Borászuk, Dr. Andrew Hedley, aki 2001 óta van jelen a társaságnál, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egymást követő két évben is (2018, 2019), megkapják Az Év Borászata címet.

Filozófiájuk: „A saját szabályaink szerint készítünk bort. Annak a hívei vagyunk, hogy azt csináljuk, amit szeretünk. Tehát a borkészítésnél csak olyan bort készítünk, amelyet mi magunk is meg akarunk inni. Szeretjük az aromás stílusú borokat, amelyek kísérik az ételeket. Fontos számunkra a borban az egyensúly, a textúra és az összetettség.”

A tömeg követése nem a stílusuk, főleg a borkészítés terén. Egyéniségük kulcsa a szigorúan korlátozott mennyiségű, kis tételű borászat, melynek eredményeképp gazdag, kifejező borok születnek.

A Framingham Sauvignon Blanc egy közepesen testes, telt aromájú, száraz fehérbor, finom árnyalatokkal, kiegyensúlyozott ásványossággal. Friss, ropogós, bársonyos, gazdagon textúrált. Felismerhetők benne a kesernyés citrusfélék, mint például a grapefruit, a trópusi gyümölcsök és a ribizli ízjegyei, kovakővel, füstös aromával, valamint édes gyógynövényekkel keverve.

2019-ben ezüstérmet nyert Új-Zélandon Az Év Bora versenyen.

Alkoholtartalma 13%. Ajánljuk sushihoz, kagylóhoz, osztrigához, valamint tengeri halakhoz, de kecskesajttal és vegetáriánus ételekkel is remekül harmonizál. Akár önmagában fogyasztva is tökéletes kísérője az estének.

Elért díjak:

94 Campbell MW
92 Goode
Silber NZ Wine of the Year Awards

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.