Barion Pixel
Újdonság

Pinot Grigio DOC 2020 Collio

8 128 Ft

8% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők

 • Alkohol:

  13,5%

 • Évjárat:

 • Fajta:

 • Fogyasztási hőmérséklet:

  10-12°C

 • Jelleg:

 • Ország:

 • Tájegység:

 • Űrtartalom:

  0,75 L

 • Ehhez ajánljuk:

  Avokádó saláta, Balatoni fogas, Egészben sült süllő, Grillezett gomolya sajt salátával, Halak, Lazac steak, Szárnyasok


Leírás

Varvaglione

Pinot Grigio 2020

DOC Collio, Lombardia, Olaszország

 

Az olaszországi Varvaglione Pincészet egy négy generációs családi vállalkozás, mely 1921 óta, százegy éve foglalkozik borkészítéssel. Megalapítása óta folyamatosan fejlődik, szem előtt tartva a család számára fontos értékeket. A hagyomány, a tapasztalat és a legkorszerűbb pincetechnika, valamint a bor szerelme az, mely a kiváló minőségű borok készítésének alapját adják.

A Varvaglione Pinot Grigio bora 100%-ban Pinot Grigio szőlőből készült, mely a világ egyik legkülönlegesebb fehérborvidékéről, a védett értékeket képviselő Collioból származik. A Pinot Grigio a hazánkban is ismert Szürkebarát Olaszországban használatos megnevezése. Pinot Grisnek is hívják és francia eredetű. DOC Collio Olaszország legészakkeletibb csücske, közel a szlovén határhoz. Virágzik itt a szőlőtermesztés. Napfényes dombok, lejtők és teraszok váltakozása. Az Adriai-tenger meleg áramlatai és a környező hegyek megvédik a szőlőt a hideg széltől és a túlzott csapadéktól, forró, de nem fojtogató nyarat és enyhe telet biztosítva. Talaja egyedülálló, réteges márga és homokkő, mely ásványi- és sótartalmú elemeket kínál a boroknak.

A szőlőtőkéket gondosan választják ki és dolgozzák fel, azzal a céllal, hogy az ízek és aromák változatlanok maradjanak. A szőlőszemeknél hosszú macerálást alkalmaznak annak érdekében, hogy nagyobb összetettséget adjon a bornak. A maceráció az a borászati folyamat, ahol a szőlő fenolos anyagait – tanninokat, színezékeket és ízesítő vegyületeket – a szőlő héjából, magjából és szárából kimossák a mustba. Ezt követően a levet lágy prés segítségével kivonják és statikus hideg technikával tisztítják. Ez a must, majd később a bor minősége szempontjából kedvezőbb. Az erjesztés 9 hónapig rozsdamentes acéltartályokban őshonos élesztőkkel történik a jellegzetes fajtajegyek kiemelése érdekében.

A 2020-as évjáratú Pinot Grigio ragyogó és intenzív, élénk szalmasárga színben pompázik. Telt, harmonikus, ízes és zamatos száraz fehérbor, mely könnyed, lendületes, friss karakterrel rendelkezik. Illatában és ízében egyaránt a gyümölcsök dominálnak. A Collioból származó boroknak mélysége és gazdagsága van, miközben kiemelkedő körte-, őszibarack-, alma- és sárgabarack ízjegyek is érezhetők, melyek mellett a trópusi gyümölcsök is visszaköszönnek. Kerek és lágy bor, testtel és komplexitással. Különösen elegáns tétel.

A mindennapok kellemes kísérője. Ajánljuk könnyedebb szárnyas húsos fogások, párolt és grillzöldségek mellé, valamint halakkal, tenger gyümölcseivel és citrusos salátákkal is jól harmonizál.

Fogyasztási hőmérséklet: 10 – 11°C

Alkoholtartalma: 13,5%

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Kosár
0