Barion Pixel
Díjnyertes

Ribolla Gialla 2020 DOC Collio

9 703 Ft

6% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők

  • Alkohol:

    13,5%

  • Ehhez ajánljuk:

    Előételekhez, Grillezett garnéla, Halak, Kagyló, Spaghetti frutti di mare

  • Évjárat:

  • Fajta:

  • Fogyasztási hőmérséklet:

    7-9°C

  • Jelleg:

  • Ország:

  • Tájegység:

  • Űrtartalom:

    0,75 L


Érdekelhetnek még…

xmas
Újdonság
ztzutzuizu

Giuliano Tartufi to go

14 122 Ft

Kosárba
xmas
Újdonság
sarddd

SARD’AMORI snack

1 524 Ft

Kosárba
+ Ajándék
-10% bs-top-collio-selection

BS-TOP Collio Selection

48 590 Ft

Kosárba Díjmentes szállítás
RR Prädikatswein Juffer Kabinett 2019

RR Prädikatswein Juffer Kabinett 2019

6 096 Ft

Kosárba
Árvay Tokaji Szabi Furmint 2015

Árvay Tokaji Szabi Furmint 2015

4 978 Ft

Kosárba

Leírás

 

Az olaszországi Varvaglione Pincészet egy négy generációs családi vállalkozás, mely 1921 óta, pontosan száz éve foglalkozik borkészítéssel. Megalapítása óta folyamatosan fejlődik, szem előtt tartva a család számára fontos értékeket. A hagyomány, a tapasztalat és a legkorszerűbb pincetechnika, valamint a bor szerelme az, mely a kiváló minőségű borok készítésének alapját adják.

A Varvaglione Ribolla Gialla bora 100%-ban Ribolla Gialla szőlőből készült, mely a világ egyik legkülönlegesebb fehérborvidékéről, a védett értékeket képviselő Collioból származik. Olaszország legészakkeletibb csücske, közel a szlovén határhoz. A szőlőtermesztés itt virágzik. Napfényes dombok, lejtők és teraszok váltakozása. Az Adriai-tenger meleg áramlatai és a környező hegyek megvédik a szőlőt a hideg széltől és a túlzott csapadéktól, forró, de nem fojtogató nyarat és enyhe telet biztosítva. Talaja egyedülálló, réteges márga és homokkő, mely ásványi- és sótartalmú elemeket kínál a boroknak.

A szőlőtőkéket gondosan választják ki és dolgozzák fel, azzal a céllal, hogy az ízek és aromák változatlanok maradjanak. A szőlőszemeknél 24 órán át hideg macerálást alkalmaznak annak érdekében, hogy nagyobb összetettséget adjon a bornak. A maceráció az a borászati folyamat, ahol a szőlő fenolos anyagait – tanninokat, színezékeket és ízesítő vegyületeket – a szőlő héjából, magjából és szárából kimossák a mustba. Ezt követően a levet lágy prés segítségével kivonják és statikus hideg technikával tisztítják. Ez a must, majd később a bor minősége szempontjából kedvezőbb. Az erjesztés 6 hónapig rozsdamentes acéltartályokban őshonos élesztőkkel történik a jellegzetes fajtajegyek kiemelése érdekében.

A 2020-as évjáratú Ribolla Giallat szalmasárga árnyalat és mind ízében, mind illatában a nagyon finom virágos-parfümös aroma mellett a sárgabarack, a citrusfélék és az alma illat- és ízjegyei is jellemzőek rá. Frissítő, enyhén fanyar zamatú és határozott, élénk savtartalmú fehérbor. Kifinomult, elegáns és kiegyensúlyozott tétel.

Ideális aperitifként, valamint borkorcsolyákkal és sült előételekkel, de garnéla, kagyló és spagetti mellé is bátran ajánljuk.

Alkoholtartalma: 13,5%

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

0