Termék Szűrők

Sauvignon Blanc 2020 DOC Collio - száraz fehérbor

Kategóriák: , Címke:
Ár:

9 190 Ft

Cashback: 643 Ft Mi ez?

Készleten

Termékjellemzők
Leírás:

 

Az olaszországi Varvaglione Pincészet egy négy generációs családi vállalkozás, mely 1921 óta, pontosan száz éve foglalkozik borkészítéssel. Megalapítása óta folyamatosan fejlődik, szem előtt tartva a család számára fontos értékeket. A hagyomány, a tapasztalat és a legkorszerűbb pincetechnika, valamint a bor szerelme az, mely a kiváló minőségű borok készítésének alapját adják.

A Varvaglione Sauvignon bora 100%-ban Sauvignon Blanc szőlőből készült, mely a világ egyik legkülönlegesebb fehérborvidékéről, a védett értékeket képviselő Collioból származik. Olaszország legészakkeletibb csücske, közel a szlovén határhoz. A szőlőtermesztés itt virágzik. Napfényes dombok, lejtők és teraszok váltakozása. Az Adriai-tenger meleg áramlatai és a környező hegyek megvédik a szőlőt a hideg széltől és a túlzott csapadéktól, forró, de nem fojtogató nyarat és enyhe telet biztosítva. Talaja egyedülálló, réteges márga és homokkő, mely ásványi- és sótartalmú elemeket kínál a boroknak.

Érdekessége, hogy a bor két különböző pillanatban szüretelt szőlőből készült, amely a folyamat elején két külön borként is volt kezelve. Az egyik szüretelésnél a fehér boroknál alkalmazott hideg macerálást alkalmazták (szőlő fenolos anyagait – tanninokat, színezékeket és ízesítő vegyületeket – a szőlő héjából, magjából és szárából kimossák a mustba), ezt követően a mustot alacsony hőmérsékleten erjesztve, míg a másik részt enyhén magas hőmérsékleten erjesztették az aromák és ízek kiteljesedése miatt. Legvégül a keveréket egy érlelési időszak követte, lehetővé téve egy különösen összetett és strukturált, bor előállítását.

A 2020-as évjáratú Sauvignon Blanc halvány szalmasárga színű, zöldes árnyalatokkal. Közepesen testes, határozott, élénk savasságot és nagyon finom, intenzív gyümölcsös aromákat mutató száraz fehérbor. Ízében és illatában komplex, gyógynövényes-zöldfűszeres és gyümölcsös jegyek bontakoznak ki, paradicsomlevél, zsálya, zöldpaprika, rózsaszín grapefruit, trópusi gyümölcsök, zöld dinnye és a meleg éghajlaton termesztett Sauvignon Blancra leginkább jellemző, fehér húsú barack karakteres íz- és illataromáit hozza. Ízében a terroirra leginkább jellemző ásványos-sós jegyekkel teljesedik ki. Jól felépített, kiegyensúlyozott és elegáns tétel.

Tökéletes előételek mellé, főfogások közül rizottóval, kagylókkal és tenger gyümölcseivel kombinálva ideális párost alkotnak.

Alkoholtartalma: 13,5%

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.

Kosár
0