Barion Pixel

Vina Cecilia Rosado DOP “Cili”

(1 vásárlói értékelés)
3 251 Ft

11.5% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők

Édes: 90%
Testesség: 20%
Savasság: 10%
Frissesség: 100%
Alkohol: 5%

Fogyasztás:
6-8 °C

Dekantálás:
nem szükséges

Tárolás:
1-2 év

Érdekelhetnek még…

Leírás

Akár hölgyekről, akár urakról van szó, bárki kedvét lelheti ebben a könnyű és rendkívül gyümölcsös italban!

A bort Spanyolországban, Valencia keleti részén készítik. Ez az ország legmelegebb területe, a nyári hőmérséklet akár a 40 °C fokot is elérheti.

Ez a kiváló minőségű muskotály szőlőből készült Moscato bor Fernando Tarin spanyol borász keze által vált világhírűvé. A spanyol mediterrán hangulat és a nyári forróság ihlette ezt a remekművet.

Fernando mély gyökerekkel rendelkezik a borvilágban 3. generációs borászcsalád sarjaként. A bor valóban annyira központi szerepet játszott a család életében, hogy a keresztelő cumiját is ebbe mártották. Ezt a hagyományt két gyermekével és keresztfiaival is folytatta.

A világ egyik legnagyobb borszakértője, a brit borszakíró, Oz Clarke szerint a muskotályszőlőt a legtöbb borivó megvetéssel kezeli, pedig nem így kellene. Az ő meglátása szerint többre kellene tartani ezt a remek adottságokkal bíró szőlőfajtát. mely oly régi, mint maga a bor, és oly sokoldalú, hogy édes vagy száraz bor, pezsgő, de akár gyöngyöző vagy habzó bor is készíthető belőle.

A természetesen alacsony alkoholtartalmú Vina Cecilia Moscato Rosado intenzív cseresznye színű, kékesen csillogó Frizzante (olasz kifejezés, gyöngyöző bor). Olyan friss, édes és ropogós, mintha a szánkban valóban egy szőlőszem roppanna, melyet épp most szakítottunk le a szőlőfürtről. Már az illatában tetten érhetjük az érett gyümölcsök és citrusfélék aromáját. Az íze gyönyörűen kiegyensúlyozott, édes piros bogyók és fehér virágok aromái keverednek egy kis fűszerezettséggel, melyben a citrusos jegyek is elegyednek, miközben a szánkban egészen apró, nagyon jól eső buborékok hada árad szét.

Bármilyen party, családi és baráti összejövetelek tökéletes kiegészítője akár welcome drinkként fogyasztva, akár aperitifként egy könnyed vacsora előtt. Ajánljuk enyhén fűszeres és grillezett csirkés ételek, valamint kagyló, garnéla és soványabb húsú halak mellé. Vacsora zárásaként desszertbornak is kiváló egy színes gyümölcssaláta kísérőjeként, de önmagában fogyasztva is különleges desszert lehet. Bármilyen évszakban remek választás!

Egyszerűen csak élvezze ezt a Moscato Rosado-t, mely egy modern, gyümölcsös gyöngybor a napfényes Valenciából.

2020-ban a Frankfurt International Trophy versenyen aranyéremmel díjazták.

Alkoholtartalma 5%

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Kosár
0