Nagyon elegáns vörösbor, intenzív gyümölcsös aromákkal, amely szilvára és cseresznyére emlékeztet.
Élénk lecsengésében a kakaó és a vanília jegyei lelhetőek fel. Nagyszerű struktúráját a ropogós tanninok teszik teljessé!
Tökéletes kiegészítője:
– érett sajtoknak
– tésztaféléknek (tészta, pizza)
Termés/ha/kg: 8000-9000
Az erjesztés szigorúan ellenőrzött 24-28 fokon történik. A malolaktikus fermentációt követően 12 hónapot érlelődik Amerikai barrique hordókban.
Nemzetközi elismerések:
19. Berlini Wein Trophi ezüstérem
A bio (organikus) és a biodinamikus borok alapelve hasonló: készítésükkor nem használnak kémiai, szintetikus úton előállított növényvédő szert, műtrágyát, ill. igyekeznek fenntartani a borvidék ökológiai egyensúlyát.
(A biodinamikus borok ezen is túlmutatnak, a biodinamikus gazdaságban figyelembe veszik a holdjárást, a szőlőt nem emelik ki természetes közegéből, egyfajta holisztikus, természetességre törekvő szemléletmód húzódik meg minden egyes a borkészítés során alkalmazott eljárás mögött.)
2012 óta az Európai Unió szabályozza, hogy mely borok minősíthetők biobornak. A rendelet alapján a borágazati termékeket ökológiai nyersanyagokból kell előállítani. Meghatározzák a felhasználható adalékanyagok listáját, az alkalmazható borászati eljárásokat.