1921 Primitivo di Manduria Riserva DOP 2012

19 500 FtEgyéb információk

Kategória:


Leírás

Csodálatosan intenzív Primitivo vörösbor gránátvörös árnyalattal. Nyár végi érett piros bogyós gyümölcsök illatát hordozza; amelyből magabiztosan emelkednek ki a szárított füge, a fekete cseresznye befőtt, és a vanília aromái. Jól strukturált, bársonyos és elegáns gyümölcsösségét szépen ellensúlyozzák a szegfűszeg és a bors aromás jegyei.

E különleges primitivo magas alkoholtartalma (14,5 %) komoly íz tartalmat, nagy testet ígér. És ez a bor be is váltja  a hozzá fűzött reményeket.

Palackba kerülése előtt állandó hőmérsékleten (26 fok), áztatták, majd további kíméletes héjon áztatás után, az alkoholos erjedést követően, előbb 9 hónapos rozsdamentes acélhordós érlelést kapott, azután pedig 18 hónapon keresztül nagy hordókban érlelődött.

Az 1921 Primitivo di Manduria Riserva DOP 2012 testes bársonyossága, teltsége mellé a vadak és vörös húsok íz világa illeszthető leginkább.

A Primitivo az első fajta, amely Puglia tartomány nevének említésekor eszünkbe jut. Olyan könnyű megszeretni ezt a fajtát! Hiszen a belőle készülő borok bársonyosak, és gyümölcsaromákkal bombáznak. Nagy előnye ennek a fajtának, hogy különböző stílusokban is elkészíthető. Pl. a könnyed, gyümölcsös tételektől egészen az szárításos technológiával készített, ún. passito borokig, vagy a testes, reserve tételekig.

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!