Chicca Primitivo di Manduria – A Primitivo kínálatunk újabb különleges éke!
Hogyan készül ez a gazdag, karakteres ízű vörösbor? A szőlőt Dél-Taranto területéről, 50 éves tőkékről szedik, hektáronként közel 4-5000 kg-ot. A gazdag mustnak köszönhetően irányítás nélkül, spontán erjedés útján készül.
A fermentációt követően legkevesebb 8 hónapig pihen nagy hordókban. Alkoholtartalma 15+4%.
Egyedi ízében érett szilva, cseresznye és feketeribizli aromákat érezhetünk. Gyümölcsös, gazdag ízével tökéletes választás önmagában fogyasztva egy nyugodt este megkoronázására, de a vacsora asztalon is jól megállja a helyét. Ha desszert mellé keresi a megfelelő italt, a Chicca Primitivo borunkat bizalommal ajánljuk mandulás sütemények társaként.
Ismerje meg a páratlan primitivo szőlőfajtát és széles Primitivo kínálatunkat BLOGUNKBÓL!