Termék Szűrők

Malvasia Nera 12 e Mezzo 2016

4 500 Ft

Készleten

Termékjellemzők

Kategóriák: ,

Leírás:

Malvasia Nera – a 12 e Mezzo borok egy különleges éke! A Varvaglione család 4 generáción átívelően, egészen 1921 óta készít borokat a Leporano városában található, Salento területén. A pincészet egykori alapítója a jelenlegi tulajdonos nagyapja, Cosimo Varvaglione, aki nemzetközi versenyekre vitte borait és ezeken jelentős sikereket ért el. A hagyomány, a tapasztalat és a legkorszerűbb pincetechnika, valamint a bor szerelme az, ami az alapját adja a borok készítésének. A család több mint 135 hektár szőlőültetvényen termeszti a szőlőfajtákat, és számos borászattal együtt dolgozik a régióban. A Varvaglione társaság borait a 12 e Mezzo típusú borok tették ismerté, amelyeknél a név csupán a 12,5%-os alkoholtartalomra utal.

Malvasia Nera – a karakteres kedvenc

Ilyen típusú ez a rubinvörös, lila árnyalatait tükröző Malvasia Nera száraz vörösbor is, amely a gránátalma és a málna zamatával nyújt egy igazán aromás, ugyanakkor könnyed gyümölcsös ízélményt kóstolói számára.

A bor kiváló struktúráját, erős fűszerességét és kiegyensúlyozott savasságát a dél-olasz ízvilág mellett, a 3 hónapos francia tölgyfahordókban történő tárolásnak is köszönheti. Maga a Malvasia Nera szőlőfajta egy Malvasia Bianca és Negroamaro közötti lenyűgöző kereszteződésből jött létre, amelyből saját jellegének köszönhetően sötét színű, lédús, kellemesen gyümölcsötvös borok készíthetőek.

Különösen ajánljuk olasz tésztaételek, pizza, előételek és érett aromás sajtok mellé.

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.