Barion Pixel
Újdonság

Merlot 2020 DOC Collio

10 668 Ft

8% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők


Leírás

Varvaglione

Merlot 2020

DOC Collio, Lombardia, Olaszország

 

Az olaszországi Varvaglione Pincészet egy négy generációs családi vállalkozás, mely 1921 óta, százegy éve foglalkozik borkészítéssel. Megalapítása óta folyamatosan fejlődik, szem előtt tartva a család számára fontos értékeket. A hagyomány, a tapasztalat és a legkorszerűbb pincetechnika, valamint a bor szerelme az, mely a kiváló minőségű borok készítésének alapját adják.

A Varvaglione Merlot bora 100%-ban Merlot szőlőből készült, mely a világ egyik legkülönlegesebb borvidékéről, a védett értékeket képviselő Collioból származik. Olaszország legészakkeletibb csücske, közel a szlovén határhoz. Virágzik itt a szőlőtermesztés. Napfényes dombok, lejtők és teraszok váltakozása. Az Adriai-tenger meleg áramlatai és a környező hegyek megvédik a szőlőt a hideg széltől és a túlzott csapadéktól, forró, de nem fojtogató nyarat és enyhe telet biztosítva. Talaja egyedülálló, réteges márga és homokkő, mely ásványi- és sótartalmú elemeket kínál a boroknak.

A szőlőtőkéket gondosan választják ki és dolgozzák fel, azzal a céllal, hogy az ízek és aromák változatlanok maradjanak. A szőlőszemeknél hosszú macerálást alkalmaznak annak érdekében, hogy a bor maximálisan kifejezze az erre a szőlőfajtára jellemző komplexitását. A maceráció az a borászati folyamat, ahol a szőlő fenolos anyagait – tanninokat, színezékeket és ízesítő vegyületeket – a szőlő héjából, magjából és szárából kimossák a mustba. Ezt követően a levet lágy prés segítségével kivonják és statikus hideg technikával tisztítják. Ez a must, majd később a bor minősége szempontjából kedvezőbb. Az erjesztés 9 hónapig rozsdamentes acéltartályokban őshonos élesztőkkel történik a jellegzetes fajtajegyek kiemelése érdekében.

A 2020-as évjáratú Merlot gyönyörű, mély rubin színben pompázik és mind ízében, mind illatába friss bogyós aromák dominálnak, különösen málna, áfonya és cseresznye, melyek lekváros és bársonyosan selymes érzetet keltenek a szájban. Finom savakkal, érett tanninokkal és hosszú, tartós befejezéssel bíró, testes és kiegyensúlyozott vörösbor.

Ideális érlelt sajtok és sonkák mellé kísérőnek, vörös húsokhoz, különösen steakhez, vadhúsokhoz, valamint csokoládés desszertekhez, de akár önmagában fogyasztva is remek kiegészítője lehet az estének.

Fogyasztási hőmérséklet: 15 – 18°C

Alkoholtartalma: 13,5%

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Kosár
0