Papale linea oro Primitivo 2015 díszdobozban

5/5 (7)

13 000 FtTovábbi információk

Kategória:


Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!


Leírás

ROBERT PARKER 100/90 pont

Ennek a csodálatos bornak az alapja, hogy a DOP terület szívéből származik, ahonnan a legjobb minőséget nyerhetik! A Primitivo Linea Oro minőségét biztosítja a kézi szüretelés, mely során a szőlőfürtöket kis méretű dobozokban gyüjtik össze, így biztosítják, hogy a szőlőszemek épen kerüljenek feldolgozásra. Szép kerek és kiegyensúlyozott tétel, melyben dzsem,(nagymama lekvárja)és vadáfonya jegyek érezhetőek.

Ez a bor igazi megtestesítője, mintapéldája azoknak a boroknak amelyek erről a területről származnak! 100%-ban magában hordozza Manduria terroir jellegét és eleganciáját!

Tökéletes kísérője vörös húsokból készült ételeknek, de önállóan is maradandó élményt nyújt a fogyasztása.

Terméskorlátozás/ha/kg: 6000

Az erjesztés szigorúan ellenőrzött 26-28 fokon történik. A malolaktikus fermentációt követően a tökéletesítés érdekében minimum 12 hónapot érlelődik francia és amerikai barrique hordókban.

„ Olymértékű örvendezéssel fogadta a nép az első uralkodója – mai néven Pápa – pápai trónra kerülését, hogy tíz napon keresztül, éjt nappallá tévő, hatalmas fényárban úszó boldog és vidám ünneplésbe kezdett. Az utcákon és az épületek ablakaiban kigyúltak az öröm fényei, némelyikük tükrözve a Pápa arcképét és tűzijátékok, illetve puskaropogás zaja hallatszott. Hasonló örömünnep jellemezte a templomok és a kolostorok hangulatát. Ünnepeltek a szerzetesek és az apácák, köztük Szent Klára és Szent Teréz, a Tiszteletbeli Káplán szűnni nem akaró harangszóval  és petárda gyújtásokkal, hogy közösen mondjanak köszönetet az Úrnak az ünnepélyes ”Te Deum”, vagyis ”Téged, Isten dicsérünk” egyházi éneket énekelve, hogy nyája vezetéséhez egy ilyen szent életű és odaadó Vezetőt választott.”