Barion Pixel
Újdonság

VOLNAY 1ER CRU AOP CLOS DES CHENES

49 784 Ft

6% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők

 • Alkohol:

  14 %

 • Ehhez ajánljuk:

  Marhasült burgundi mártással, Vörösboros marhapofa, Vöröshúsokhoz

 • Évjárat:

 • Fajta:

 • Fogyasztási hőmérséklet:

  14-16°C

 • Jelleg:

 • Ország:

 • Tájegység:

 • Űrtartalom:

  0,75 L


Érdekelhetnek még…

Leírás

Madame Veuve Point

Volnay 1er Cru Clos des Chenes 2020

Burgundia, Franciaország

Burgundia 25 000 hektárnyi dűlőjével a borvilág egyik legtitokzatosabb és legnehezebben elérhető szeglete. Ezen híres bordűlők egyikén található a Madame Veuve Point Pincészet. Nevét a Szőlőtermesztő Hölgy néven elhíresült, inspiráló női borászról, Jeanne Marie Pointról kapta, aki alig 26 évesen özvegyült meg (a „veuve” franciául özvegyet jelent). Férje 1903-ban bekövetkezett halála után kisfiának és burgundi szőlőinek szentelte magát. Elhivatottsága ellenére falujában más borászok nem fogadták be, mert nő volt. Ennek ellenére, vagy pont ennek köszönhetően, Madame Veuve Point elhatározta, hogy stílusosan bizonyít. 1904-ben egyik bora elnyerte a fődíjat a St. Louis-i világkiállításon az Egyesült Államokban. Ez az elismerés végre meghozta számára a megérdemelt hírnevet az Atlanti-óceán túlsó partján, valamint odahaza.

Madame Veuve Point ükunokája, Géraldine Point áll most a családi vállalkozás élén, amely minőségi burgundi borokat állít elő szoros együttműködésben a régió néhány nagy múltú bortermelőjével.

A Clos des Chenes Volnay egyik legjelentősebb, elsőrangú szőlőültetvénye, amely a Cote d’Or meredélyének középső lejtőjén található. Az itteni terroir tökéletesen alkalmas a Pinot Noir előállítására. A Clos des Chenes Premier Cru borok a Volnay legjobbjai közé tartoznak. Nevét a falu nyugati szélét szegélyező tölgyfákról kapta, mely szó szerint azt jelenti, hogy „tölgyfákkal bezárt”.

A Madame Veuve Point borai között számos olyan tétel van, melyek kiemelt figyelmet érdemelnek. Ilyen például a 2020-as évjáratú Volnay 1er Cru Clos Des Chenes is, mely 100%-ban Pinot Noir szőlőből készült. Élénk gyümölcsös karaktereket, finom tanninokat, jó savasságot és rengeteg eleganciát mutat.

Ez a bájjal teli bor gyönyörű, intenzív és ragyogó rubinvörös színben tündököl. Pazar aromás illatával és szilvajegyekkel csábít. Virágos illatában ibolya dominál, mely mellett ribizli, cseresznye és néhány fás jegy is megkülönböztethető. Koncentráltsága és összetettsége finoman és árnyaltan fejeződik ki. Selymesen bársonyos tanninjai kéz a kézben járnak a nagyszerű aromás intenzitással. Ízében gazdag, kiegyensúlyozott, húsos és sűrű, a terroirra jellemző ásványosságot mutat. Kiváló öregedési potenciállal bír.

Ajánljuk sült csirkéhez, pulykához, kacsamellhez áfonyával, wokban párolt zöldségekhez kuszkusszal, marhahúsos fogásokhoz és erős ízű, érettebb sajtokhoz.

Alkoholtartalma: 13%

Fogyasztási hőmérséklet: 14 – 16°C

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

0