COGNAC XO ORGANIC GASTRONOME GODET

33 500 FtEgyéb információk

Kategóriák: ,


Leírás

A Godet- ház története:

Napjainkban a Godet- ház, Apa és három fia története, akik folytatják a családi örökségét, amelyet több mint 400 éve nemzedékről nemzedékre adtak át! A kaland La Rochelle-ben kezdődik, ahol a család két legnagyobb szenvedélye találkozik: az óceán és a konyak.

Ott, tölgyfahordókkal körülvéve, 15 éven át tartjuk a család titkait, felfedezzük a konyak mélyebb jelentését, és szeretnénk elmesélni őseink történeteit.

A La Rochelle egyedülálló helyet foglal el a konyak történetében, mivel a desztillációs technológiával (az arab kultúrából származik) itt találkoztak és a helyben termelt borokkal (az Aunis bor).

Itt született a konyak első kifejezése, a „holland desztillált bor” néven, amely a XVIII. században „brit pálinka”, később pedig „XIX. századi francia konyak” lett.

A Bonaventure Godet, a holland sókereskedő a XVI. század második évében telepedett le La Rochelle-ben, és ő volt az egyik első olyan holland desztillált bor kereskedője, amely a következő évszázadokban olyan népszerűvé vált!

Tizenöt generáció után, ugyanaz a család folytatja a természet művészeti kultúrájává válását ugyanazon a helyen.

A Godet ház egyedülálló,klímát élvez az Atlanti-óceán nedves és sós levegőjének köszönhetően, amelyet titkos alapanyagnak tartanak!
Ennek a hatása eredményezi ezeket az egyedülálló konyakokat.

Napjainkban a XIV. és a XV. generáció kezeli 100% -ban a családi tulajdonban lévő pincészetet, amelyet Jean Edouard Godet családtag vezet.

A Godet-ház az egész világon exportál, 60 ország disztribútor hálózatán keresztül. Céljuk, hogy megismertessék a konyakok változatos terroirjait és érzelmi töltését, különféle, hagyományos és modern konyakstílusokon keresztül!

A korlátozott termelés, a hosszú érlelés, és a kétkezi munka teszi egyedivé és hitelessé a Godet termékeket.

 

Filozófiájuk:

Jean-Edouard Godet, a XV. generációs pincemester arra törekszik, hogy a faaromák az öregedés(érlelelés) során is harmóniában maradjanak a gyümölcsös illetve virágos jegyekkel.

Ő az egyetlen, aki az Atlanti-óceánon érleli a konyakot.

 

Bio XO

15 év érlelési idő.

 

1838-ban Augustin Godet először készített gasztronómiai terméket – egy ultraszáraz konyakot -, amely ideális az emésztés elősegítéséhez!

Öt generációval később, 2016-ban, az éghajlatváltozás és a környezeti problémák hatására a három Godet testvér úgy döntött, hogy az éttermüket teljesen organikus konyhává alakítják át.

A biogazdálkodás garantálja a vegyszermentes termékeket és a mesterséges alkotóelemek használatától megvédi a bolygót azáltal, hogy csökkenti a szennyeződést.

 

Ennek a konyaknak az alapját, 2004-ben, egy kis területen a Fins Bois-ban termesztett, majd betakarított szőlő biztosítja és annak a későbbi desztillációja. Nagyon különleges ízélményt kínál, a megszokott konyakokhoz képest. Illatában, Írisz és Ibolya érezhető.

Ízében érett dió és fekete cseresznye jegyei lelhetőek fel. Lecsengése elegáns és kecses.

Minden szempontból kiváló XO konyak!

100% bio

 

 

 

 

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!