GODET Antarctica Cognac

15 300 FtEgyéb információk

Kategória:


Leírás

A Godet- ház története:

 

 

Napjainkban a Godet- ház, Apa és három fia története, akik folytatják a családi örökségét, amelyet több mint 400 éve nemzedékről nemzedékre adtak át! A kaland La Rochelle-ben kezdődik, ahol a család két legnagyobb szenvedélye találkozik: az óceán és a konyak.

Ott, tölgyfahordókkal körülvéve, 15 éven át tartjuk a család titkait, felfedezzük a konyak mélyebb jelentését, és szeretnénk elmesélni őseink történeteit.

A La Rochelle egyedülálló helyet foglal el a konyak történetében, mivel a desztillációs technológiával (az arab kultúrából származik) itt találkoztak és a helyben termelt borokkal (az Aunis bor).

Itt született a konyak első kifejezése, a „holland desztillált bor” néven, amely a XVIII. században „brit pálinka”, később pedig „XIX. századi francia konyak” lett.

A Bonaventure Godet, a holland sókereskedő a XVI. század második évében telepedett le La Rochelle-ben, és ő volt az egyik első olyan holland desztillált bor kereskedője, amely a következő évszázadokban olyan népszerűvé vált!

Tizenöt generáció után, ugyanaz a család folytatja a természet művészeti kultúrájává válását ugyanazon a helyen.

A Godet ház egyedülálló,klímát élvez az Atlanti-óceán nedves és sós levegőjének köszönhetően, amelyet titkos alapanyagnak tartanak!Ennek a hatása eredményezi ezeket az egyedülálló konyakokat.

 

Napjainkban a XIV. és a XV. generáció kezeli 100% -ban a családi tulajdonban lévő pincészetet, amelyet Jean Edouard Godet családtag vezet.

A Godet-ház az egész világon exportál, 60 ország disztribútor hálózatán keresztül. Céljuk, hogy megismertessék a konyakok változatos terroirjait és érzelmi töltését, különféle, hagyományos és modern konyakstílusokon keresztül!

A korlátozott termelés, a hosszú érlelés, és a kétkezi munka teszi egyedivé és hitelessé a Godet termékeket.

 

Filozófiájuk:

Jean-Edouard Godet, a XV. generációs pincemester arra törekszik, hogy a faaromák az öregedés(érlelelés) során is harmóniában maradjanak a gyümölcsös illetve virágos jegyekkel.

Ő az egyetlen, aki az Atlanti-óceánon érleli a konyakot.

 

Godet Antarctica

 

2008 márciusában Jean Jacques Godet-et 10 fős legénysége kísérte el az Antarktiszra tartó vitorlás útjára.

Az Antarktiszi kontinensen landoltak az Egyenlítőtől 70 fokkal délre. Ilyen kicsi jacht korábban még soha nem tette meg ezt a távolságot.

A világrekord született!

Ennek a tiszteletére készítette a Godet-ház ezt az egyedi Eaux de Vie-t az Antarcticat.

40%

100 éves tölgyfa hordóinkban érlelt Eau de Vie. Puha tannin, finom és buja elegancia jellemzi.

Fogyasztási ajánlat:

50% friss juice, 50% Antarctica és egy kanál Cointreau, tört jéggel.

 

 

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!