Godet Extra Cognac

123 000 FtEgyéb információk

Kategóriák: , Címke:


Leírás

A Godet- ház története:

Napjainkban a Godet- ház, Apa és három fia története, akik folytatják a családi örökségét, amelyet több mint 400 éve nemzedékről nemzedékre adtak át! A kaland La Rochelle-ben kezdődik, ahol a család két legnagyobb szenvedélye találkozik: az óceán és a konyak.

Ott, tölgyfahordókkal körülvéve, 15 éven át tartjuk a család titkait, felfedezzük a konyak mélyebb jelentését, és szeretnénk elmesélni őseink történeteit.

A La Rochelle egyedülálló helyet foglal el a konyak történetében, mivel a desztillációs technológiával (az arab kultúrából származik) itt találkoztak és a helyben termelt borokkal (az Aunis bor).

Itt született a konyak első kifejezése, a „holland desztillált bor” néven, amely a XVIII. században „brit pálinka”, később pedig „XIX. századi francia konyak” lett.

A Bonaventure Godet, a holland sókereskedő a XVI. század második évében telepedett le La Rochelle-ben, és ő volt az egyik első olyan holland desztillált bor kereskedője, amely a következő évszázadokban olyan népszerűvé vált!

Tizenöt generáció után, ugyanaz a család folytatja a természet művészeti kultúrájává válását ugyanazon a helyen.

A Godet ház egyedülálló,klímát élvez az Atlanti-óceán nedves és sós levegőjének köszönhetően, amelyet titkos alapanyagnak tartanak!Ennek a hatása eredményezi ezeket az egyedülálló konyakokat.

 

Napjainkban a XIV. és a XV. generáció kezeli 100% -ban a családi tulajdonban lévő pincészetet, amelyet Jean Edouard Godet családtag vezet.

A Godet-ház az egész világon exportál, 60 ország disztribútor hálózatán keresztül. Céljuk, hogy megismertessék a konyakok változatos terroirjait és érzelmi töltését, különféle, hagyományos és modern konyakstílusokon keresztül!

A korlátozott termelés, a hosszú érlelés, és a kétkezi munka teszi egyedivé és hitelessé a Godet termékeket.

 

Filozófiájuk:

Jean-Edouard Godet, a XV. generációs pincemester arra törekszik, hogy a faaromák az öregedés(érlelelés) során is harmóniában maradjanak a gyümölcsös illetve virágos jegyekkel.

Ő az egyetlen, aki az Atlanti-óceánon érleli a konyakot.

 

Godet Extra

20–70 éves érlelt konyakok keveréke!

1945-ben a második világháború és a négy év megszállás után , Apa és fia, Jean és Jacques, a Godet-ház XII. és XIII. generációja nehéz helyzetbe kerültek, mert pincéjüket kifosztották és megsemmisítették a szőlőültetvényeiket. Újjá kellett éleszteni a lepárlást és az Eaux-de-Vie készletének feltöltését. Továbbá rájuk nehezedett a felelőség, hogy a Godet nevet átvigyék a XX. századba!

Hetven évvel és két generációval később elérték céljukat.

Kóstoló megjegyzés:

Ezt az Extra tételt egy kézzel készített, arany díszítésű karaffba palackozzák. Jean-Edouard Godet az újjászületés jelképének tartja.

Bársonyos aromák, és fűszeres jegyek jellemzik.

 

 

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!