Villa Conchi Cava Brut Rosé

4 750 FtTovábbi információk

Kategória:


Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!


Leírás

A Villa Conchi, a Cavának ez a gyönyörű tétele a Penedès szívében készül, frissességét és vibráló stílusát az őt körülvevő környezet harmóniájának és tisztaságának köszönheti.

A Villa Conchi esetében a szüretre augusztus végén kerül sor, amely október végéig tart. Kézzel szüretelnek, majd a szőlőt 25-30 kilós ládákban, ill. ha közel van az ültetvény, akkor rozsdamentes acél pótkocsikon szállítják a pincészetbe. Az éjszakai szürettel kerülik el, hogy a magas hőmérséklet korai fermentációt (erjedést) hozzon létre. A szállítás rendkívül gyorsan történik, és a szőlőt a megérkezés után azonnal 10 fokra hűtik, hogy a héj ne fesse meg a mustot. A must préselése után minden fajtát külön erjesztenek állandó 16 fokos hőmérsékleten, így a bor megőrzi az elsődleges aromákat. Majd a mustokat összekeverik, és az alapborral együtt palackozzák. Hozzáadják az élesztőt és a cukrot, ezektől képződnek azok a fantasztikus buborékok a borban, amelynek annyira örül az ember, ha kibont egy palackkal. A második erjesztéshez a palackokat föld alatti pincékben tárolják 15-17 fokon. Legalább 12 hónapot tölt a bor a palackokban, ezután dergozsálnak, és likőrt adnak hozzá.

A Villa Conchi Brut Rosé ragyogó pink színű, finoman elegáns buborékokkal. Illatában kellemes intenzitású gyümölcsaromák érezhetők, íze friss, kerek, kellemesen hosszú lecsengéssel. A Cava tökéletes aperitifként, ill. saláták, rizses és egyéb könnyű ételek kísérőjeként.