Termék Szűrők

Villa Conchi Cava Rosé Blush

4 950 Ft

Készleten

Termékjellemzők

Kategória: Címke:

Leírás:

A Villa Conchi, a Cavának ez a gyönyörű tétele a Penedès szívében készül, frissességét és vibráló stílusát az őt körülvevő környezet harmóniájának és tisztaságának köszönheti. A Villa Conchi Rosé ennek a különleges spanyol pezsgőnek rosé kivitelezése.

Hogyan készül a Villa Conchi Cava?

A Villa Conchi esetében a szüretre augusztus végén kerül sor, amely október végéig tart. Kézzel szüretelnek, majd a szőlőt 25-30 kilós ládákban, ill. ha közel van az ültetvény, akkor rozsdamentes acél pótkocsikon szállítják a pincészetbe. Az éjszakai szürettel kerülik el, hogy a magas hőmérséklet korai fermentációt (erjedést) hozzon létre. A szállítás rendkívül gyorsan történik, és a szőlőt a megérkezés után azonnal 10 fokra hűtik, hogy a héj ne fesse meg a mustot. A must préselése után minden fajtát külön erjesztenek állandó 16 fokos hőmérsékleten, így a bor megőrzi az elsődleges aromákat.

Majd a mustokat összekeverik, és az alapborral együtt palackozzák. Hozzáadják az élesztőt és a cukrot, ezektől képződnek azok a fantasztikus buborékok a borban, amelynek annyira örül az ember, ha kibont egy palackkal. A második erjesztéshez a palackokat föld alatti pincékben tárolják 15-17 fokon. Legalább 12 hónapot tölt a bor a palackokban, ezután degorzsálnak, és likőrt adnak hozzá.

A Villa Conchi Rosé Blush ragyogó pink színű, finoman elegáns buborékokkal. Illatában kellemes intenzitású gyümölcsaromák érezhetők, íze friss, kerek, kellemesen hosszú lecsengéssel. A Cava tökéletes aperitifként, ill. saláták, rizses és egyéb könnyű ételek kísérőjeként.

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!

Érdekelhetnek még…

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés