Desszertborok

Showing all 3 results

Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013

Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013

25 400 Ft
Chicca Primitivo di Manduria DOCG

Chicca Primitivo di Manduria DOCG

8 900 Ft
Tokaji Fordítás 2013

Auslese Riesling 2016 Juffer-Sonnenuhr

10 500 Ft

Desszertborainkról

Desszertborok vagy édes borok többféleképpen készülhetnek. Az édes borok készítésének egyik módja, hogy a szőlőt késleltetve szüretelik. Ilyenkor a szőlőszem szinte mazsolává töppedt már a tőkén.

Hogyan készül?

Dél-Nyugat Franciaországban szinte minden évben készítenek ilyen borokat. Ilyen a Sauternes, de Németország spatlese és auslese elnevezésű borai is ide sorolhatók. Ilyenkor tehát a borok magas cukortartalmát a túlérettség adja. Az érett, egészséges szőlőszemeket a botrytis cinerea gomba fedi be… majd ideális időjárási körülmények esetén, – amely ködös, nyirkos reggeleket, és napsütéses, meleg délutánokat jelent – nemes rothadás jön létre.

Legyen szó akár egy szűkkörű vacsoráról, akár egy jeles alkalomról: a desszertek koronázzák meg a finom fogásokat. Nem kell attól tartani, ha valaki nem kedveli a süteményeket! Nekik és minden édesszájú ügyfelünknek ajánljuk különleges desszertborainkat.
Egy pohárka tokaji aszú, vagy habzóbor tökéletes megkoronázása lehet a családi összejövetelnek vagy egy hosszú hét lezárásának is.