Karácsonyi menü dilemma Az évnek melyik az az időszaka, amikor kezdhetjük a napot pezsgős reggelivel, vagy ebédnél szundiindukáló vörösek is kerülhetnek a menüsor mellé? Azaz, igen. A KARÁCSONY! Ez az ünnep a sülthúsok, a töltött madarak, a művészi zöldköretek és a ropogós vékonyra szelt burgonyachips köreteknek a szezonja olyan pazar asztali dekorációval tálalva, hogy még maga VIII. Henrik is elpirulna.
De bármennyire örömteli lehet a pácolt, vajas vagy szalonnával tarkított sültek és zöldségfélék kavalkádja, a dekadensen tálalt sajtkockák, és számtalan különböző karácsonyi finomság, édes, habos vagy töltelékes sütemény, ha lehetetlen feladatnak érezzük, hogy mindehhez a megfelelő italokat párosítsuk.
Itt jövünk a képbe mi, a Borsuttogó! Kezdjük is el szépen sorban!
Nincs karácsony buborék nélkül! A felfelé szállingózó buborékok szimbolizálják a lágyan hulló hó hangulatát, és megadják a jó kezdést az ünnepi előkészületekhez.
A buborékosból nem lehet eleget rendelni! A kellemes hangulatú főzés, a konyhában lődörögve beszélgető családtagok, a felhívom a rokonokat a karosszékben ülve egy laza félórás csacsogásra, vagy a közösen koccintunk a Facetime-on a távol élő barátokkal, rokonokkal mind-mind buborékos italt kívánnak kíséretként.
Termékajánlatunk:
Valamint vannak az ún. „brunch” italok, amelyeket az egésznapos készülődés közben iszogatva sem okoznak alacsony alkoholtartalmuknál fogva problémát, mégis megadják az alaphangulatot a készülődéshez. Ideális választás ehhez a kínálatunkban lévő Frizzanték.
Termékajánlatunk:
Az étkezés előtt fogyasztott étvágygerjesztő italok feladata az étvágy felkeltése, gerjesztése. Étvágy gerjesztő hatásukat azzal érik el, hogy a szájba juttatva fokozzák a nyálelválasztást és az üres gyomorba kerülve növelik a gyomornedvek kiválasztását. Oldják a várakozáshoz kapcsolódó esetleges feszültséget türelmetlenséget. A vendég számára az étkezéshez kötődő első, sok esetben meghatározó élményt, és a vacsora alaphangulatát a megfelelően megválasztott Aperitif adja! Itt kell megemlítenünk azt a fontos momentumot, hogy az aperitifet sokszor használjuk pohárköszöntésre is!
Halas előétel: A füstölt lazac kellemes választás a karácsonyi ünnepek megindításához. De függetlenül attól, hogy vajas rántottával, krémsajttal, kaviárral vagy ostya-vékony pirítóssal fogjuk párosítani, az olajossága és a füst kombinációja bonyolult választássá teheti a bort. A következőt ajánljuk hozzá:
Buborékos, Fehérbor, Sushis, salátás ételekhez:
Húsmentes előétel:
Húsmentes előételként tipikusan karácsonyi alapanyag: a sajtok, a gomba, és a különböző zöldség alapú terrine-k, paté-k, vegetáriánus sushi-k. A következőket ajánljuk: Vegetáriánus ételekhez, gombás ételekhez:
Kecskesajt: