Blog

James Suckling Rioja-ban kóstolt

James Suckling Rioja-ban kóstolt

2021. 09. 15.

James Suckling, és fia 2019 nyarán több mint 2100 bort kóstolt Riojában. Weboldalán, a www.jamessuckling.com-on arról számol be, hogy 10 nap alatt hatalmas élményt adott neki, hogy Spanyolország legjobb borászaival találkozhatott. Továbbá megerősítette benne azt, hogy továbbra is a világ „legihatóbb, és legkarakteresebb borai” Spanyolországban találhatóak! Ki is James Suckling? Azok, akiket régebb óta foglalkoztat […]

Magyaros szilveszteri vacsora tippek borajánlóval!

Magyaros szilveszteri vacsora tippek borajánlóval!

2020. 12. 16.

Az óév hátra hagyása sok kultúrában hagyományokon, vagy hiedelmeken alapuló szokások mentén zajlik. Mi magyarok is rendelkezünk jó pár hagyománnyal, amelyek a szerencse, bőség, termékenység bevonzása köré épülnek. Vegyük őket sorba! Sültmalac A malac a szilveszteri menü állatává azért vált, mert orrával előre túr, azaz a jövőbe mutat, és a szerencsét is kitúrja a földből. […]

Beszéljünk a karácsonyi főételekről!

Beszéljünk a karácsonyi főételekről!

Magyarországon nincs karácsony Bajai Halászlé és beigli nélkül! Na, de ne fussunk annyira előre, inkább nézzük át a lehetőségeinket! A halászlé alapvetően feladja a leckét, egyrészt mert hal, másrészt mert paprikás étel, és harmadrészt mert alapvetően leveshez nem iszunk bort. Akkor, hogy is van ez? A halhoz fehéret szoktunk ajánlani, viszont a paprika miatt egy […]

Karácsonyi menü dilemma

Karácsonyi menü dilemma

Karácsonyi menü dilemma Az évnek melyik az az időszaka, amikor kezdhetjük a napot pezsgős reggelivel, vagy ebédnél szundiindukáló vörösek is kerülhetnek a menüsor mellé? Azaz, igen. A KARÁCSONY! Ez az ünnep a sülthúsok, a töltött madarak, a művészi zöldköretek és a ropogós vékonyra szelt burgonyachips köreteknek a szezonja olyan pazar asztali dekorációval tálalva, hogy még […]

Árvay János – Rátka igazi kincse

Árvay János – Rátka igazi kincse

2020. 12. 07.

Az Árvay Családi Pincészet a világörökség részét képező Tokaji Történelmi Borvidék piciny ékszerdobozában, Rátkán található. Árvay János szőlész-borász 1956-ban született a festői szépségű, kis sváb hegyaljai községben, Rátkán. A múlt században a rátkai dohány országos hírnévre tett szert, de emellett gyorsan elsajátították a szőlőművelést is, ezért minden családnak volt kisebb-nagyobb szőlőterülete. Első, 450 tőkényi szőlőjét 1978-ban kapta […]

Koch Csaba – Borota nagy borásza

Koch Csaba – Borota nagy borásza

2020. 11. 29.

A Koch Borászat Bács-Kiskun megye Jánoshalmai járásában, Borotábantalálható. Ugyan méretét tekintve parányi, lélekszáma épphogy meghaladja az 1300 főt, mégis hatalmas dolgok születnek ebben a csodálatos kis községben. A sváb származású Koch Csaba, többdiplomás szőlész-borász, 1969-ben látta meg a napvilágot, és tulajdonképpen mondhatjuk azt, hogy beleszületett a szőlő és a bor világába. Korai ifjúságának éveire így […]

Boldog Halloweent - Avagy a nap, amikor mindenki boszorkánykonyhát nyit

Boldog Halloweent – Avagy a nap, amikor mindenki boszorkánykonyhát nyit

2020. 10. 21.

Minden évben van, egy nap, amikor elengedhetjük a fantáziánkat mind öltözet, mind ételek és italok terén. Van pár ötletünk, amit szívesen megosztunk veletek! Ha Halloween jelemez, akkor mindenki tudja, hogy ebben az egész világon Heidi Klum a legjobb. 2000 óta gyakorlatilag verhetetlen a mezőnyben. Minden évben egy egész stáb készül, hogy meglepjék a világot a […]

A borospalackok tárolása - Milyen borhűtőt érdemes beszereznünk?

A borospalackok tárolása – Milyen borhűtőt érdemes beszereznünk?

2020. 07. 22.

Melyek a bor tárolásának a főbb követelményei? Fény – A borospalackokat a lehető legsötétebb helyen kell tárolni. A francia pezsgő különösen érzékeny a fényre. Nem szükséges teljesen elsötétíteni, de tompítani kell a beeső fényt. A fény váltja ki azokat a mikrobiológiai folyamatokat, melyek a bor öregedéséhez vezetnek. Hőmérséklet – A bor hűvös helyen, 8-14 Celsius […]

Borsuttogó Cashback kártya

Borsuttogó Cashback kártya

2020. 07. 19.

Egy újabb kártya, amivel hűségpontokat gyűjtsek? Nem ez nem az! Ez több, mint eddig bármelyik kártya, amellyel fogyasztói hűségre próbáltak ösztönözni! Ki nem szeretne előnyökre szert tenni a vásárlásaival! Ez eddig rendben is van. Legyél hűséges vásárló, és gyűjtsd a hűségedért a pontokat. Lehet ezt másként is csinálni? Lehet, elegánsabban, fenntarthatóbban, és persze jó célokat […]

Small Friday Extrákkal

Small Friday Extrákkal

2020. 07. 10.

avagy legnépszerűbb rendezvényünk július 9.-én a HARIS PARK-ban debütált A Haris Park, Buda igazi közösségi találkozóhelye, gyönyörű hortenziák, hatalmas árnyas fák, gyönyörű gyep, pavilonok veszik körül a patinás épületet, amelynek báltermében egykor maga Sissi királynő nyitotta meg egy alkalommal a bálozóknak a táncot. Ide álmodtuk meg a nyári Small Friday-t extrákkal. Meghívott előadónk Zolbert, a […]

Húsvéti borok és ételek- A tökéletes tavaszi menü

Húsvéti borok és ételek- A tökéletes tavaszi menü

2019. 03. 30.

A tavasz beköszöntével végre ismét szívesen tervezünk outdoor programokat: kerti grillezés, tóparti pihenés és természetesen jön a hosszú hétvége, így előtérbe kerülnek a húsvéti borok és a velük harmonizáló ételek. Húsvéti borok és ételek blogunkban összegyűjtöttük a legnépszerűbb fogásokat, és természetesen a döntést a tökéletes italpárosításokkal is segítjük! Előtérben a könnyed, frissítő borok, találja meg […]

Street Food és bor - Mit igyunk a kedvenceink mellé?

Street Food és bor – Mit igyunk a kedvenceink mellé?

2019. 07. 13.

Összegyűjtöttük kedvenc street food és bor párosításainkat! Ha egy jó hamburgerre vagy épp gyrosra gondolunk, szinte mindig sört iszunk mellé. De tudta, hogy a kedvenc street food ételei mellé nem is választhatna jobb kísérőt bizonyos borfajtáknál? Tesztelve és garantált függőséget okozva! 😉 Angus burger és Casa de la Vega 2018 A kiváló minőségű húsból készült […]

Cava - Mi az és miért szeretjük?

Cava – Mi az és miért szeretjük?

2019. 06. 26.

Ha kóstolt már spanyol borokat, biztosan tudja, hogyan lehet a legjobban jellemezni őket: izgalmasak és karakteresek. Ugyanez igaz a különleges spanyol pezsgőre is, kiegészítve azzal, hogy csúcsminőségű, friss és nagyon emlékezetes italról van szó. Ez a Cava. Miben különbözik a Cava a pezsgőtől? Milyen ételek mellé érdemes fogyasztani? Melyik Cavákat mikor érdemes megkóstolni? Blogunkból mindent […]

Ünnepi menü borsorral - Mi kerüljön az asztalra karácsonykor?

Ünnepi menü borsorral – Mi kerüljön az asztalra karácsonykor?

2018. 12. 06.

Mi kerüljön az asztalra az ünnepekkor? Nemzetek különlegességeit gyűjtöttük össze! A finom ételeket természetesen a hozzájuk illő borral párosítottuk a tökéletes ünnepi menü összeállításához. Szeretne a megszokott töltött káposzta – halászlé – sültek mellett idén valami különleges menüvel készülni szeretteinek? Inspirálódjon már kipróbált és nagyon népszerű fogásokból! Báránylapocka & Casa de la Vega 2017 – […]

Primitivo bor - Puglia ékköve

Primitivo bor – Puglia ékköve

2019. 02. 23.

Karakteres, fűszeres és igazi nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Az ízig-vérig olasz borfajta, a Primitivo egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a borkedvelők körében. De ahány Primitivo, annyiféle élmény… Ideje elmerülni benne! Ismerje meg Primitivo bor kínálatunkat! A Borsuttogó a hazai piac kiemelkedő képviselője a minőségi olasz borok, így a primitivo terén is. Primitivo szőlőfajta – primitivo […]

Különdíjat nyertünk Az Év Honlapja megmérettetésen

Különdíjat nyertünk Az Év Honlapja megmérettetésen

2018. 11. 15.

A nevezéskor elsősorban nem versenyként gondoltunk erre a lehetőségre, hiszen nem más színvonalas oldalakkal kívántunk vetélkedni, hanem saját magunkkal – Szerettük volna, ha egyedülállóságunkat és azokat az értékeket, melyeket képviselünk, a honlapunk is legalább annyira ki tudja fejezni, mint a személyes bemutatkozás. Beérett a munkánk gyümölcse! 😊🍷 Rengeteg ötletünk van a jövőre nézve is, és […]

James Suckling - borszakírás a legjavából

James Suckling – borszakírás a legjavából

2018. 10. 07.

James Suckling – borszakírás a legjavából James Suckling – A borkritikusi pálya egyik legbefolyásosabb alakja. Bár neve kétségkívül a minőségi italok értékelésén keresztül vált ismertté, nemzetközileg az egyik legtapasztaltabb  és elismertebb szivarkritikus is. Suckling különleges módon került ismertségbe a borokkal – a piacvezető amerikai Wine Spectator bormagazinnál kezdte pályafutását az újságírói szak elvégzése után, majd […]

Borválogatás

Borválogatás

2018. 04. 11.

Borválogatás – Exkluzív italcsomagok széles választékban Ismerje meg prémium minőségű borválogatásainkat és találja meg kedvenceit italcsomagjaink között! Borválogatásainkat úgy állítottuk össze, hogy a lehető legszélesebb kínálatot lefedjék csomagjaink, amelyek nemcsak ajándékba, de egy-egy baráti összejövetelre vagy éppen jeles alkalomra is kiváló választást jelenthetnek. Önnek csak ki kell választania a számára legmegfelelőbb csomagot, amely most ingyenes […]

Ünnepi menü és borok - Milyen bort igyunk Karácsonykor?

Ünnepi menü és borok – Milyen bort igyunk Karácsonykor?

2017. 12. 14.

Ünnepi menü és borok – Milyen bort igyunk Karácsonykor? Ma már nem úri huncutság az ünnepi menühöz kiváló italokat felvonultatni: a borokat egyre többen tudatosan választják. Karácsonykor aztán tényleg kedvünkre válogathatunk, hiszen az ünnepi ételek is sokfélék. Érdemes időt szánni annak kigondolására, hogy mit mivel párosítunk, mert a megfelelő bor fokozza az ételek okozta íz […]

Sofőrszolgálatok Budapesten

Sofőrszolgálatok Budapesten

2017. 11. 02.

Sofőrszolgálatok Budapesten – Felesleges kockáztatni Manapság már nem csak a taxira és a tömegközlekedésre hagyatkozhat, aki alkoholt fogyaszt. A sofőrszolgálatoknak köszönhetően akár saját kocsival is megoldható a közlekedés a görbe estéken! Induló cikksorozatunk első részében a fővárosi pótsofőrök piacát térképezzük fel. Ismerje meg a sofőrszolgálatokkal kapcsolatos legfontosabb információkat cikkünkből és legyen Ön is a felelősségteljes […]

A bor savtartalma - avagy miért kell a sav a borba?

A bor savtartalma – avagy miért kell a sav a borba?

2017. 10. 12.

A bor savtartalma – avagy miért kell a sav a borba? A bor vázát (gerincét) a savak adják, ehhez társul az alkohol, és vörösbor esetén a tannin. A savtartalom a bor kiegyensúlyozottságában játszik nagy szerepet. A bor legfontosabb savai: a borkősav, az almasav, a citromsav, a tejsav, a borostyánkősav és az ecetsav. Vannak savak, amelyek […]

Hogyan készül a cognac?

Hogyan készül a cognac?

2017. 07. 11.

A cognac készítése A párlatok készítése többféleképpen történhet. Ha a szőlőből a préselés után nyert törkölyt vesszük alapul, akkor törkölypálinkát, grappát stb. kapunk. Ha viszont maga a bor a párlat alapja, akkor borpárlatot, vagyis brandy-t nyerünk. A borpárlatok királynője pedig nem más mint a konyak (cognac). A konyak (cognac) alapjául szolgáló fehér szőlő Franciaország Cognac vidékén terem, ha a borpárlat máshol készült, akkor már nem lehet cognac-nak […]

Sajt és bor összhangban - A legjobb párosítások

Sajt és bor összhangban – A legjobb párosítások

2017. 10. 06.

Sajt és bor – Mit mivel érdemes fogyasztani? A legnagyobb bortermelő országok általában sajtkészítésben is kiemelkedőek, nem véletlenül. A sajt és a bor párosításának hagyománya, illetve szabályai elsősorban Franciaországból indulnak. Ezektől persze el lehet térni, de kezdőként érdemes néhány alapelvet betartani, amikor összeeresztjük a borokat a sajtokkal. Cikkünkben mutatunk pár példát, amely segíthet a tökéletes párosítás […]

Borkorcsolyák - avagy mitől csúszik a bor?

Borkorcsolyák – avagy mitől csúszik a bor?

2017. 09. 28.

Borkorcsolyák – avagy mitől csúszik a bor? A borkorcsolyák helyesen megválasztott ételeinek köszönhetően jobban kiemelhetővé és elkülöníthetővé válik a különböző borok ízvilága. A hivatalos borkóstolókon a borguruk azonban legfeljebb egy kis kenyeret, és néhány korty szénsavmentes vizet fogyasztanak az egyes tételek között. Ezek semlegesítik az ízeket, így a különböző borok íz világa még csak véletlenül […]

Rozéborok - Mit érdemes tudni róluk?

Rozéborok – Mit érdemes tudni róluk?

2017. 09. 21.

Rozéborok – Mit érdemes tudni róluk? A rozéborok sokak kedvencei közé tartoznak, különleges, gyümölcsös, üde ízviláguknak köszönhetően. Fontos azonban szót ejteni arról, hogyan készülnek a rozéborok: Ha a szüretelés után a kékszőlőt csak nagyon rövid ideig hagyják ázni préselés előtt, akkor a héjból nem áznak ki olyan erősen az íz- és színanyagok. Ekkor világosabb, rózsaszínes […]

A Desszertborok titka

A Desszertborok titka

2017. 07. 21.

A Desszertborok titka Desszertborok vagy édes borok többféleképpen készülhetnek. Az édes borok készítésének egyik módja, hogy a szőlőt késleltetve szüretelik, ilyenkor a szőlőszem szinte mazsolává töppedt már a tőkén. Dél-Nyugat Franciaországban szinte minden évben készítenek desszertborokat, ilyen a Sauternes, de Németország spatlese és auslese elnevezésű borai is ide sorolhatók. Ilyenkor tehát a borok magas cukortartalmát […]

A fehérborok jellemzőiről átfogóan

A fehérborok jellemzőiről átfogóan

2017. 09. 21.

A fehérborok jellemzőiről átfogóan A fehérborok fehér szőlőből készülnek, amelyek rendkívüli változatosságot mutatnak a színük, illatuk, aromáik, ízük szerint. Web áruházunkban származási hely szerint magyar fehérborok, francia fehérborok, olasz fehérborok, spanyol fehérborok és új-zélandi fehérborok találhatóak. Szőlőfajták szerint fehérboraink szortimentjének alapját többek között (Rajnai) Rizling, Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Viognier, Furmint és […]

Vörösborok - Az ízek szerelmeseinek

Vörösborok – Az ízek szerelmeseinek

Vörösborok – Az ízek szerelmeseinek Vörösborok vörösborszőlő (kékszőlő) fajtákból készülnek, amely fajták rendkívüli változatosságot mutatnak. A vörösbor ízét, jellegét a szőlőfajta és annak az adott évben elért minősége határozza meg, ezenkívül a tárolási és készítési módoknak is nagy szerepe van a vörösbor ízének kialakulásában. A vörösborok esetében világfajtának számít a Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, a […]

Borok Ausztriából

Borok Ausztriából

2017. 06. 01.

Borok Ausztriából Azt mondják, a Weinviertelben 3000 éve termelnek szőlőt. A borok Ausztriából – vagyis Ausztria legnagyobb területű borrégiójából – világszerte ismertek. Weinviertelben készíti a Fritz borászat a régió adottságaihoz igazodó, a területre jellemző íz világot megmutató borait. A bor minősége a szőlőben dől el – vallják -, és ennek megfelelően nagy hangsúlyt fektetnek az […]

Robert Parker - borkritika mesterfokon

Robert Parker – borkritika mesterfokon

2017. 05. 08.

Robert Parker – borkritika mesterfokon Robert Parker – Egy befolyásos értékelési rendszer megalkotója, pontszámai a nemzetközi borkereskedelem aranystandardjai. Amikor számunkra ismeretlen pincészet ismeretlen borát vesszük a kezünkbe, felmerül a kérdés: mi alapján válasszunk? Ilyen esetben segítségünkre lehet valamelyik borpontozásos rendszer, amely – bár erősen szubjektív, mégis adhat némi támpontot a választáshoz. Ha pontozás alapján választunk […]

Luca Maroni borpontozási rendszere

Luca Maroni borpontozási rendszere

2017. 04. 08.

Luca Maroni borpontozási rendszere   A világ egyik legismertebb borértékelője – Luca Maroni Az olasz borszakértő Maroni kb. 123 ezer féle bor kóstolásán van már túl. Amellett hogy elismert borszakíró, azt kutatja, hogy miként lehet a legjobban és egyben legobjektívebben leírni, jellemezni egy bort. Luca Maroni bormeghatározása a következő szempontok alapján történik: Harmónia: egy bor […]

Olaszrizling

Olaszrizling

2017. 03. 12.

Olaszrizling – minden, amit tudni érdemes róla Olaszrizling – egy különleges,  legnagyobb területen termesztett fehér szőlőfajta Magyarországon. Tokaj-Hegyalja kivételével az ország összes borvidékén megtaláljuk, ezért a belőle készülő bor rendkívül sokoldalú. A legnagyobb ültetvények a badacsonyi, balatonfüred-csopaki és a Balaton-felvidéki területeken találhatók. Az olaszrizling kedveli a vulkanikus talajokat, ilyenkor a bora ásványos, üde savkészletű és könnyed […]

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.

Kosár
0