Barion Pixel

Blog

Beszéljünk a karácsonyi főételekről!

Beszéljünk a karácsonyi főételekről!

Magyarországon nincs karácsony Bajai Halászlé és beigli nélkül! Na, de ne fussunk annyira előre, inkább nézzük át a lehetőségeinket! A halászlé alapvetően feladja a …

Karácsonyi menü dilemma

Karácsonyi menü dilemma

Karácsonyi menü dilemma Az évnek melyik az az időszaka, amikor kezdhetjük a napot pezsgős reggelivel, vagy ebédnél szundiindukáló vörösek is kerülhetnek a menüsor mellé? …

Árvay János – Rátka igazi kincse

Árvay János – Rátka igazi kincse

Az Árvay Családi Pincészet a világörökség részét képező Tokaji Történelmi Borvidék piciny ékszerdobozában, Rátkán található. Árvay János szőlész-borász 1956-ban született a festői szépségű, kis …

Koch Csaba – Borota nagy borásza

Koch Csaba – Borota nagy borásza

A Koch Borászat Bács-Kiskun megye Jánoshalmai járásában, Borotábantalálható. Ugyan méretét tekintve parányi, lélekszáma épphogy meghaladja az 1300 főt, mégis hatalmas dolgok születnek ebben a …

Borsuttogó Cashback kártya

Borsuttogó Cashback kártya

Egy újabb kártya, amivel hűségpontokat gyűjtsek? Nem ez nem az! Ez több, mint eddig bármelyik kártya, amellyel fogyasztói hűségre próbáltak ösztönözni! Ki nem szeretne …

Small Friday Extrákkal

Small Friday Extrákkal

avagy legnépszerűbb rendezvényünk július 9.-én a HARIS PARK-ban debütált A Haris Park, Buda igazi közösségi találkozóhelye, gyönyörű hortenziák, hatalmas árnyas fák, gyönyörű gyep, pavilonok …

James Suckling - borszakírás a legjavából

James Suckling – borszakírás a legjavából

James Suckling – borszakírás a legjavából James Suckling – A borkritikusi pálya egyik legbefolyásosabb alakja. Bár neve kétségkívül a minőségi italok értékelésén keresztül vált …

Sofőrszolgálatok Budapesten

Sofőrszolgálatok Budapesten

Sofőrszolgálatok Budapesten – Felesleges kockáztatni Manapság már nem csak a taxira és a tömegközlekedésre hagyatkozhat, aki alkoholt fogyaszt. A sofőrszolgálatoknak köszönhetően akár saját kocsival …

Hogyan készül a cognac?

Hogyan készül a cognac?

A cognac készítése A párlatok készítése többféleképpen történhet. Ha a szőlőből a préselés után nyert törkölyt vesszük alapul, akkor törkölypálinkát, grappát stb. kapunk. Ha viszont maga a bor a …

A Desszertborok titka

A Desszertborok titka

A Desszertborok titka Desszertborok vagy édes borok többféleképpen készülhetnek. Az édes borok készítésének egyik módja, hogy a szőlőt késleltetve szüretelik, ilyenkor a szőlőszem szinte …

blog1

Borok Ausztriából

Borok Ausztriából Azt mondják, a Weinviertelben 3000 éve termelnek szőlőt. A borok Ausztriából – vagyis Ausztria legnagyobb területű borrégiójából – világszerte ismertek. Weinviertelben készíti …

Robert Parker - borkritika mesterfokon

Robert Parker – borkritika mesterfokon

Robert Parker – borkritika mesterfokon Robert Parker – Egy befolyásos értékelési rendszer megalkotója, pontszámai a nemzetközi borkereskedelem aranystandardjai. Amikor számunkra ismeretlen pincészet ismeretlen borát …

Luca Maroni borpontozási rendszere

Luca Maroni borpontozási rendszere

Luca Maroni borpontozási rendszere   A világ egyik legismertebb borértékelője – Luca Maroni Az olasz borszakértő Maroni kb. 123 ezer féle bor kóstolásán van …

Olaszrizling

Olaszrizling

Olaszrizling – minden, amit tudni érdemes róla Olaszrizling – egy különleges,  legnagyobb területen termesztett fehér szőlőfajta Magyarországon. Tokaj-Hegyalja kivételével az ország összes borvidékén megtaláljuk, ezért …

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Kosár
0