A borospalackok tárolása – Milyen borhűtőt érdemes beszereznünk?

A borospalackok tárolása - Milyen borhűtőt érdemes beszereznünk?

2020. 07. 22.

Melyek a bor tárolásának a főbb követelményei?

Fény – A borospalackokat a lehető legsötétebb helyen kell tárolni. A francia pezsgő különösen érzékeny a fényre. Nem szükséges teljesen elsötétíteni, de tompítani kell a beeső fényt. A fény váltja ki azokat a mikrobiológiai folyamatokat, melyek a bor öregedéséhez vezetnek.

Hőmérséklet – A bor hűvös helyen, 8-14 Celsius fok között érik a leglassabban, és legbiztonságosabban. A legideálisabb a 12 Celsius fokra temperált borhűtő.

A levegő páratartalma – A levegő páratartalmának olyan magasnak kell lennie, hogy a dugó ne tudjon zsugorodni. Ideális a 70-80%-os páratartalom.

Szag – Az ételszag, vagy a garázsban tárolt borok a kipufogógázainak szaga rövid idő alatt tönkreteszik a bor illatát és ízét. Kivéve a csavaros kupakkal ellátott borokat.

Ventilláció – A jó légáramlás megakadályozza a baktériumok, és a penész kialakulását.

Zaj – A zaj önmagában nem befolyásolja a borokat. Viszont, ha a zaj vibrálással, és rázkódással is együtt jár, akkor az befolyásolhatja a bor érésének folyamatát.

A palack fekvő helyzete – A dugó akkor nem képes zsugorodni, ha állandó érintkezésben van a borral. Kivéve a már korábban említett csavaros kupakkal ellátott borok, melyeket nyugodtan tárolhatunk állítva is.

Ready to drink – Minden jó háztartásban a borospalackok a fogyasztásra megfelelő állapotban vannak tárolva.

Milyen borhűtőt érdemes beszereznünk?

 • Pontos hőmérséklet-mérés (érzékelők) a hőmérséklet hatékony fenntartása érdekében, a páratartalom befolyásolása nélkül.

 • Alumínium belső fal, amely biztosítja a hőmérséklet és a páratartalom egységes kialakítását a szekrényben (egyhőmérsékleti szekrények esetén).

 • A kondenzátum újraelosztása vagy eltávolítása a páratartalom optimalizálása érdekében.-Szigetelés a szekrény keretébe injektált poliuretán habnak köszönhetően: 2,5 m föld vagy 4 m betonnak feleljen meg.
 • Fűtő és hidegáramkör minden borhűtőszekrényben állandó hőmérsékletet garantáljon, függetlenül a külső hőmérséklettől (0°C – 35° C).
 • Szigetelt tömör ajtók és UV-védett üvegajtók (dupla vagy hármas üvegezés) a bor teljes védelme érdekében a fénytől.
 • UV-mentes borostyánszínű hangulatvilágítás a palackok biztonságos kiemeléséhez.
 • Kompresszor rázkódáscsillapító „csendes blokkokra” és egy szigetelt párologtatóra van felszerelve, hogy megakadályozzák a rezgést a házban.
 • A borhűtő szekrénykerete és a rezgéseket elnyelő polcok.
 • A EuroCave borhűtő szekrények súlya és stabilitása csökkenti a rezgésterjedést. -Természetes szellőzés légzés hatására, hogy fokozatosan megújuljon a levegő a szekrényben.
 • Aktív szénszűrő, amely megvédi a palackokat a szagoktól és a penésztől.
 • Szagtalan alumínium belső fal.
 • Végül, de nem utolsó sorban: Olyan borhűtőre van szükségünk, amely küllemében is illeszkedik az enteriörhöz, és vizuális élményt nyújt tulajdonosának.
 • A EuroCave egyedi azonosítószámmal rendelkezik, amely lehetővé teszi eredetének és eredetiségének megállapítását, és garanciális kedvezményeket biztosít!

A EuroCave professzionális borhűtőit, pinceszekrényeit ajánljuk azoknak a borfogyasztóknak, akik a minőség mellé tették le a voksukat már jó ideje! Akiknek fontos, hogy komolyabb tételeket is tudjanak biztonságban tárolni otthonukban, akár a nappaliban. Akiknek a fogyasztási hőmérséklet tökéletessége is kritérium Akiknek nincs pincéjük, vagy nem alkalmas a tárolásra, mert túl nagy a hőmérséklet ingadozása.

A gyűjtőknek, akiknek fontos a minőségi tárolás. Akik szeretnek egyszer vásárolni, de akkor igazán profi terméket várnak. Éttermeknek, hoteleknek, ahol el engedhetetlen a minőségi tárolás úgyszintén. Érdeklődj bátran, az általunk forgalmazott EuroCave borhűtőszekrények, pinceszekrények kínálata felől e-mail címünkön suttogo@borsuttogo.hu, vagy Facebook Messengeren.

Címkék:

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.