Párlatok

Igényeljen most Borsuttogó kártyát!

Minden vásárlás után 8% CashBacket kap vissza készpénzben bankszámlájára és további +2.5 shopping pontot írunk jóvá, melyet a későbbi vásárlásainál érvényesíthet! A kedvezmény részletei >

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy termékeink ára euró pénznemben kerül rögzítésre, így a webshopban feltüntetett forint árak 1€ -> 400 Ft árfolyamon jelennek meg.


Hogyan készül a cognac?

párlatok készítése többféleképpen történhet. Ha a szőlőből a préselés után nyert törkölyt vesszük alapul, akkor törkölypálinkátgrappát stb. kapunk. Ha viszont maga a bor a párlat alapja, akkor borpárlatot, vagyis brandy-t nyerünk. A borpárlatok királynője pedig nem más mint a konyak (cognac).

konyak (cognac) alapjául szolgáló fehér szőlő Franciaország Cognac vidékén terem, ha a borpárlat máshol készült, akkor már nem lehet cognac-nak nevezni. Ez a szőlő lehet Ugni blancFolle blanche vagy Colombard fajta. A szőlőt októberben szüretelik, és egy alacsony alkohol- ugyanakkor magas savtartalmú bor előállítására törekszenek. (A savra azért van szükség, hogy stabilizálja a bort, az alacsony alkoholszint pedig elegánsabb ital előállítását teszi lehetővé.)

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Kosár
0