Párlatok

Showing all 4 results

Godet Renaissance Premier Cru Cognac

Godet Renaissance Premier Cru Cognac

699 900 Ft
Godet Extra Cognac

Godet Extra Cognac

123 000 Ft
COGNAC XO ORGANIC GASTRONOME GODET

COGNAC XO ORGANIC GASTRONOME GODET

33 500 Ft
GODET Antarctica Cognac

GODET Antarctica Cognac

15 300 Ft

Hogyan készül a cognac?

párlatok készítése többféleképpen történhet. Ha a szőlőből a préselés után nyert törkölyt vesszük alapul, akkor törkölypálinkátgrappát stb. kapunk. Ha viszont maga a bor a párlat alapja, akkor borpárlatot, vagyis brandy-t nyerünk. A borpárlatok királynője pedig nem más mint a konyak (cognac).

konyak (cognac) alapjául szolgáló fehér szőlő Franciaország Cognac vidékén terem, ha a borpárlat máshol készült, akkor már nem lehet cognac-nak nevezni. Ez a szőlő lehet Ugni blancFolle blanche vagy Colombard fajta. A szőlőt októberben szüretelik, és egy alacsony alkohol- ugyanakkor magas savtartalmú bor előállítására törekszenek. (A savra azért van szükség, hogy stabilizálja a bort, az alacsony alkoholszint pedig elegánsabb ital előállítását teszi lehetővé.)