RR Prädikatswein Juffer Kabinett 2018

5/5 (1)

5 690 FtEgyéb információk

Kategóriák: , Címke:


Leírás

RR – vagyis Rajnai Rizling, mert mi is lehetne más a Mosel vidékről. A több mint 8000 hektáros moseli területnek 55%-át ez a fehérbor szőlőfajta uralja. A Mosel mentén kialakított teraszokon a tőkék csak úgy tudnak megkapaszkodni a talajban, ha mély gyökeret eresztenek. A művelés nagyrészt kézzel történik, mert a meredek hegyoldalak miatt nem lehet gépeket használni. A teraszokon ma is az évszázados múltra visszatekintő bakos művelést alkalmazzák. Ennek lényege, hogy minden tőke külön karóra támaszkodik, így a szőlő kellő fényhez és levegőhöz jut, bár ez kétségtelenül több munkát jelent.

RR a javából

A Rajna és mellékfolyói, így a Mosel is olyan terület, amely a legkiválóbb adottságokkal rendelkezik a rizling számára. Az itt található köves talaj megtartja, majd visszaadja a meleget a szőlőnek, megsokszorozva azt a folyó által felerősített fénymennyiséggel. A rajna menti rizlingek lehetnek szárazak és édesek is. A német bortörvény azt veszi alapul a borok besorolásánál, hogy a szőlő mennyire volt érett a szüretelés idején.

A moseli borok egyedi ízvilággal rendelkeznek. Kifinomult, gyümölcsös, karakteres savszerkezetű és egyedülálló mineralitással rendelkező borok kerülnek ki erről a területről. Az RR  Prädikatswein Juffer Kabinett száraz kategóriájú borunk már illatában hordozza ezt az ásványosságot, és az íze ezt még csak tovább fokozza. A bor tavalyi szüretből készült, reduktív eljárással, így maradt olyan ellenállhatatlanul friss és zamatos.

A moseli rizlingek általában sokáig eltarthatóak, és 3-4 évesen is friss íz élményt adnak. Az innen származó borok alapozták meg, hogy Mosel vidéke az 1990-es évek vége óta Németország első számú rizling termelő területévé vált.

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!