Barion Pixel
Újdonság

DAOU Vineyards Reserve Chardonnay 2019

17 780 Ft

8% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők

  • Alkohol:

    15%

  • Ehhez ajánljuk:

    Fettuccine – tejszínes-gombás csirkemell csíkokkal, Kagyló, Lazac steak, Szárnyasok

  • Fogyasztási hőmérséklet:

    9-10°C

  • Évjárat:

  • Fajta:

  • Jelleg:

  • Tájegység:

  • Ország:

  • Űrtartalom:

    0,75 L


Leírás

DAOU Vineyards

Reserve Chardonnay 2019

Paso Robles, Kalifornia, USA

 

A libanoni születés testvérpár, Georges és Daniel Daou által alapított DAOU Pincészet 8 évnyi hosszas keresés eredménye, mikor végül rátaláltak a 212 hektáros Paso Robles-i ingatlanra, mely 670 méter magasra emelkedik, és hihetetlen mikroklímával rendelkezik. Ez a terület a Napa-szerű éghajlati viszonyok és a mészkőben gazdag talajok egyedülálló kombinációját kínálja, hasonlóan Franciaország legmagasabb szőlőültetvényeihez. Ezek a kivételes körülmények lehetővé teszik a Daou testvérek számára, hogy lenyűgöző borokat hozzanak létre, amelyek ötvözik az óvilág eleganciáját az újvilág élénkségével és innovációjával.

Boraik közül figyelemre méltó a 2019-es évjáratú Chardonnay, mely 100%-ban a nevét is adó szőlőfajtából készült. Ezt az elbűvölő fehéret két olyan szőlőültetvényről származó, kézzel szüretelt gyümölcsből készítik, amelyek Paso Robles legjobb Chardonnay-ját produkálják. Mindkettő a Willow Creek AVA-ban található.

Csillogó, halvány szalmasárga szín jellemzi.

Intenzív illatában rózsaszín grapefruit, fehér őszibarack és érett sárgabarack jegyei dominálnak, melyeket körte, alma, füstös tölgy és meleg vajas pirítós csábító aromái egészítenek ki. Ananász, vaníliakrém, mogyoró és gyömbér árnyalatai teszik teljessé a zamatos illatot.

Az első kortyban, érzéki, zamatos ízében telt testet és élénk savasságot árul el, melyet citromos habcsókos pite, ananász, zöld papaya, lime, pirított mandula és mézharmat dinnye ízei jellemeznek. A szerecsendió, a sült fűszeres alma és a nektarin finom jegyei gazdag, krémes és selymes textúrában bontakoznak ki, némi karamell aláfestéssel. Rendkívül kifinomult bor, mely természetes frissességgel és finom ásványossággal büszkélkedhet. Lecsengése hosszú, húsos, zamatos, érett alma, karamell és vanília elragadó ízeivel.

Ajánljuk serpenyőben sült lazac, kagyló, sült csirke és tejszínes, szószos tésztaételek mellé.

Alkoholtartalma: 14,7%

Fogyasztási hőmérséklet: 9-10°C

James Suckling: 94 pont

Wilfred Wong (Wine.com): 90 pont

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Kosár
0