Termék Szűrők

RR – Rajnai Rizling 2018

5/5 (4)

4 690 Ft

Félszáraz fehérbor

Készleten

Termékjellemzők

Kategóriák: , Címke:

Leírás:

5/5 (4)

RR – vagyis Rajnai Rizling vagy hagyományos formában írva Riesling, mert mi is lehetne más a Mosel vidékről. A több mint 8000 hektáros moseli területnek 55%-át ez a fehérbor szőlőfajta uralja. A Mosel mentén kialakított teraszokon a tőkék csak úgy tudnak megkapaszkodni a talajban, ha mély gyökeret eresztenek. A művelés nagyrészt kézzel történik, mert a meredek hegyoldalak miatt nem lehet gépeket használni. A teraszokon ma is az évszázados múltra visszatekintő bakos művelést alkalmazzák. Ennek lényege, hogy minden tőke külön karóra támaszkodik, így a szőlő kellő fényhez és levegőhöz jut, bár ez kétségtelenül több munkát jelent.

Rajnai rizling és Mosel – hogyan?

 

A Rajna és mellékfolyói, így a Mosel is olyan terület, amely a legkiválóbb adottságokkal rendelkezik a rizling számára. Az itt található köves talaj megtartja, majd visszaadja a meleget a szőlőnek, megsokszorozva azt a folyó által felerősített fénymennyiséggel. A Rajna menti rizlingek lehetnek szárazak és édesek is. A német bortörvény azt veszi alapul a borok besorolásánál, hogy a szőlő mennyire volt érett a szüretelés idején.

A moseli borok egyedi ízvilággal rendelkeznek. Kifinomult, gyümölcsös, karakteres savszerkezetű és egyedülálló mineralitással rendelkező borok kerülnek ki erről a területről. Az RR félszáraz kategóriájú borunk már illatában hordozza ezt az ásványosságot, és az íze ezt még csak tovább fokozza. A bor tavalyi szüretből készült, reduktív eljárással, így maradt olyan ellenállhatatlanul friss és zamatos.

A moseli rizlingek általában sokáig eltarthatóak, és 3-4 évesen is friss íz élményt adnak. Az innen származó borok alapozták meg, hogy Mosel vidéke az 1990-es évek vége óta Németország első számú rizling termelő területévé vált.

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!

Érdekelhetnek még…

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.