Termék Szűrők

Vina Cecilia Blanco DOP “Cili”

2 900 Ft

Cashback: 232 Ft Mi ez?

Készleten

Termékjellemzők

Kategóriák: ,

Leírás:

Akár hölgyekről, akár urakról van szó, bárki kedvét lelheti ebben a könnyű és rendkívül gyümölcsös italban!

A bort Spanyolországban, Valencia keleti részén készítik. Ez az ország legmelegebb területe, a nyári hőmérséklet akár a 40 °C fokot is elérheti.

Ez a kiváló minőségű muskotály szőlőből készült Moscato bor Fernando Tarin spanyol borász keze által vált világhírűvé. A spanyol mediterrán hangulat és a nyári forróság ihlette ezt a remekművet.

Fernando mély gyökerekkel rendelkezik a borvilágban 3. generációs borászcsalád sarjaként. A bor valóban annyira központi szerepet játszott a család életében, hogy a keresztelő cumiját is ebbe mártották. Ezt a hagyományt két gyermekével és keresztfiaival is folytatta.

A világ egyik legnagyobb borszakértője, a brit borszakíró, Oz Clarke szerint a muskotályszőlőt a legtöbb borivó megvetéssel kezeli, pedig nem így kellene. Az ő meglátása szerint többre kellene tartani ezt a remek adottságokkal bíró szőlőfajtát. mely oly régi, mint maga a bor, és oly sokoldalú, hogy édes vagy száraz bor, pezsgő, de akár gyöngyöző vagy habzó bor is készíthető belőle.

A természetesen alacsony alkoholtartalmú Vina Cecilia Moscato Bianco halvány szalmasárga színű, zöldesen csillogó Frizzante (olasz kifejezés, gyöngyöző bor). Olyan friss, édes és ropogós, mintha a szánkban valóban egy szőlőszem roppanna, melyet épp most szakítottunk le a szőlőfürtről. Már az illatában tetten érhetjük a jellegzetes szerecsendiót, mely szőlővel és naranccsal elegyedik. Az íze gyönyörűen kiegyensúlyozott, alma, körte és citrusfélék aromái keverednek mentával és egy kis mézzel, miközben a szánkban egészen apró, nagyon jól eső buborékok hada árad szét.

Bármilyen party, családi és baráti összejövetelek tökéletes kiegészítője akár welcome drinkként fogyasztva, akár aperitifként egy könnyed vacsora előtt. Ajánljuk enyhén fűszeres, grillezett húsok, vegetáriánus ételek, valamint soványabb húsú halak és tenger gyümölcsei mellé. Vacsora zárásaként desszertbornak is kiváló egy színes gyümölcssaláta kísérőjeként, de önmagában fogyasztva is különleges desszert lehet. Lágy sajtokkal és spanyol tapas falatokkal is jó párost alkotnak. Bármilyen évszakban remek választás!

Ez az egyetlen fehér gyöngyöző bor, amelyből valóban kiérezhető a friss szőlő íze. Egyszerűen csak élvezze ezt a muskotályos csodát, mely egy modern, gyümölcsös gyöngybor a napfényes Valenciából.

Alkoholtartalma 5%

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.