Termék Szűrők

Rosato del Salento 2019

4.7/5 (3)

3 650 Ft

Készleten

Termékjellemzők

Kategória: Címke:

Leírás:

12 e mezzo
Rosato del Salento
Indicazione Geografica Protetta
Az olasz Varvaglione pincészet Rosato del Salento borának már a látványa is lenyűgöző: nyári estéken mást sem kívánhatunk, mint hogy ezzel a kellemesen behűtött, kissé buborékos rozéval kiüljünk a teraszra, és elűzzük a fejünkből a mindennapok gondjait. Illatában friss gyümölcsök találkoznak a tavasz fehér virágaival, megízlelve pezsgő élénkséget mutat. Előételekkel, könnyű fogásokkal ideális, de sajtok mellett sem fog csalódást okozni.
Hogyan készült?
A Rosato del Salento 9000 kg/ ha hozamkorlátozással Taranto területén termesztett Negroamaro szőlőből készült. Taranto az “Olaszország sarkának” nevezett Salento tartomány része, itt meghatározó ez a vörös szőlőfajta, amely gyakran szolgál a rozé alapanyagául.
A leszüretelt szőlő rövid héjon áztatása és finom préselése után a must tisztítása következett ún. mustflotációval. Majd a megtisztított mustot 15 fokon erjesztették addig, amíg az alkoholtartalma 12,5%-os lett. Aztán leszűrték, rozsdamentes acéltartályban finomították, bizonyos időközönként megszakítva a folyamatot szén-dioxid hozzáadásával.
Miért van szükség a must tisztítására?
A megfelelően tisztított mustból könnyebben tisztuló és stabilabb bor készül, vagyis a must tisztítás kihat a bor minőségére. A mustflotálás egy viszonylag új eljárás a musttisztításban, ezt elsőként Olaszországban kezdtek el hatékonyan alkalmazni. A flotáció lényege, hogy 5-6 bar nyomású gázt – a Rosato del Salento esetében nitrogént – juttatnak a mustba, a gázbuborékok a mustban levő apró részecskékhez kapcsolódnak, és együtt a felszínre emelkednek, így rétegenként könnyen eltávolíthatók.

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.