Villa Conchi Cava – Brut Reserva

5/5 (1)

6 890 Ft



Egyéb információk

Kategória: Címke:


Leírás

Villa Conchi Cava Brut Reserva – a különleges spanyol pezsgő egy újabb ékköve.

Katalónia egyik borkészítés szempontjából kiemelkedő területe a Barcelonától dél-nyugatra fekvő Penedés. Ez a hely a Cava, a világhírű spanyol pezsgő hazája. A Cava Appelation ugyan egy borkészítési eljárás, és nem földrajzi meghatározottságú, mégis a Cava a Penedès régióban ősi tradíciókkal rendelkezik. Ezen a területen magas a napsütéses órák száma, és egyenletes terepviszonyok vannak, ez kedvez az ottani fajtáknak.

A Cava őshonos szőlőkből készül, a bor alapját a legtöbb esetben három helyi szőlőfajta alkotja: a Macabeo – lágyságot, frissességet, gyümölcsösséget ajándékoz a bornak, a Parellada – az elegancia hordozója és a Xarel lo, amely karaktert, aromát, testességet ad az italnak. A Cava készítése során további hat szőlőfajtát is felhasználhatnak. Ilyen pl. a francia eredetű Chardonnay, amely további eleganciát és kellemes aromákat hordoz magában.

A Villa Conchi, a Cavának ez a gyönyörű tétele a Penedès szívében készül, frissességét és vibráló stílusát az őt körülvevő környezet harmóniájának és tisztaságának köszönheti.

Hogy készül?

A Villa Conchi Cava esetében a szüretre augusztus végén kerül sor, amely október végéig tart. Kézzel szüretelnek, majd a szőlőt 25-30 kilós ládákban, ill. ha közel van az ültetvény, akkor rozsdamentes acél pótkocsikon szállítják a pincészetbe. Az éjszakai szürettel kerülik el, hogy a magas hőmérséklet korai fermentációt (erjedést) hozzon létre. A szállítás rendkívül gyorsan történik, és a szőlőt a megérkezés után azonnal 10 fokra hűtik, hogy a héj ne fesse meg a mustot. A must préselése után minden fajtát külön erjesztenek állandó 16 fokos hőmérsékleten, így a bor megőrzi az elsődleges aromákat. Majd a mustokat összekeverik, és az alapborral együtt palackozzák. Hozzáadják az élesztőt és a cukrot, ezektől képződnek azok a fantasztikus buborékok a borban, amelynek annyira örül az ember, ha kibont egy palackkal. A második erjesztéshez a palackokat föld alatti pincékben tárolják 15-17 fokon. Legalább 12 hónapot tölt a bor a palackokban, ezután dergozsálnak, és likőrt adnak hozzá.

A Villa Conchi Cava ragyogó zöld és aranyszínű, finoman elegáns buborékokkal. Illatában kellemes intenzitású gyümölcsaromák érezhetők, íze friss, kerek, kellemesen hosszú lecsengéssel. A Cava tökéletes aperitifként, ill. saláták, rizses és könnyű halételek kísérőjeként.

Érdekelhetnek még…

Villa Conchi Cava Brut Imperial 2013

Villa Conchi Cava Brut Imperial 2013

10 990 Ft
Villa Conchi Cava Brut Selección Magnum díszdobozban

Villa Conchi Cava Brut

4 750 Ft 5/5 (5)
Villa Conchi Cava Brut Selección Magnum díszdobozban

Villa Conchi Cava Brut Selección Magnum díszdobozban

11 500 Ft 5/5 (2)

Kóstolta már? Értékelje!




Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!