Termék Szűrők

12 e mezzo Negroamaro 2017

5/5 (1)

4 500 Ft

Készleten

Termékjellemzők

Kategória:

Leírás:

Ez az intenzív száraz vörösbor 100%-ban negroamaro szőlőből készült. A negroamaro szó szerint azt jelenti, hogy fekete (negro) és keserű (amaro), bár a fajta a tudósok szerint nem erről kapta a nevét, hanem a fekete két nyelvből származó elnevezése olvadt össze egy szóvá, amely a fajta jellegzetesen sötét, mély színére utal. Illata különösen aromás is lehet, általában élénk savú bort ad, utóízében lehet némi gyógynövényes keserűség.

A területről:

Taranto provincia Olaszország Puglia tartományában található. Puglia 800 km hosszan terül el a Földközi-tenger partján egy szűk sávban Olaszország keleti oldalán. Elsősorban vörösbor termelő vidékként tartják számon. A szőlőfajták tekintetében széles skálán mozog a választék, szerencsére egyre inkább a helyi fajtákat részesítik előnyben. A tenger közelsége miatt mediterrán éghajlat uralkodik, gyakori a szélmozgás, amely kifújja a betegségeket a szőlőből. Talaja vörös föld, amely túlnyomórészt agyagos, homokos. A Primitivo és a Negroamaro is elsődleges szőlőfajta ezen a területen. A szüret időpontja mindkettő esetében kiemelkedő fontosságú. A Primitivo korai érésű fajta, ezért nem érdemes későn leszedni, mert alkoholossá válhat a bora. A Negroamaro jól alkalmazkodik az itteni klimatikus viszonyokhoz, jellegzetességei – mély színe és parfümös, földes-kesernyés aromatikája -, Salento térségében mutatkoznak meg igazán.

Rubin színű puha és bársonyos vörösbor. Bogyós gyümölcsök és szilva hangulatos illatával.

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!

Kövessen Minket Instagrammon

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

Hírlevél Feliratkozás

Tudja meg első kézből legjobb akcióinkat, vegye igénybe kizárólagos kedvezményeinket, értesüljön azonnal eseményeinkről, borkóstolóinkról.