Barion Pixel
Testes

DAOU Patrimony Cabernet Sauvignon 2019

159 260 Ft

5% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők


Érdekelhetnek még…

Leírás

DAOU Vineyards

Patrimony Cabernet Sauvignon 2019

Paso Robles, Kalifornia, USA

A libanoni születés testvérpár, Georges és Daniel Daou által alapított DAOU Pincészet 8 évnyi hosszas keresés eredménye, mikor végül rátaláltak a 212 hektáros Paso Robles-i ingatlanra, mely 670 méter magasra emelkedik, és hihetetlen mikroklímával rendelkezik. Ez a terület a Napa-szerű éghajlati viszonyok és a mészkőben gazdag talajok egyedülálló kombinációját kínálja, hasonlóan Franciaország legmagasabb szőlőültetvényeihez. Ezek a kivételes körülmények lehetővé teszik a Daou testvérek számára, hogy lenyűgöző borokat hozzanak létre, amelyek ötvözik az óvilág eleganciáját az újvilág élénkségével és innovációjával.

Boraik közül a 2019-es évjáratú Cabernet Sauvignon egyszerűen varázslatos, mely az Adelaida AVA területről származó, 100%-ban a nevét is adó szőlőfajtából készült.

Ez a bor az eddigi legelegánsabb Patrimony Cabernetnek minősül. Koncentrált, selymes, káprázatos textúrájú, rendkívül gazdag gyümölcsökben és aromákban. Kiváló tanninszerkezet és üde frissesség jellemzi.

Mély sötétlila színű, illatában réteges és összetett. Csokoládéval, vaníliával, zúzott szederrel, ibolyával, vadvirágokkal, valamint cédrus és szivar aromáival pompázik.

A kortyban gazdag ízrétegek bontakoznak ki, ahogy a bor kinyílik. Ízében a krétás ásványosság, és a zúzott kövek cédrussal, szivarral karöltve olyan dimenziókat adnak neki, amelyeket egy újvilági borban ritkán látni. A gyümölcs tiszta és erős, mégis nagyon finom, miközben az áfonyától, a szedertől és a rózsasziromtól kezdve a zsályán, a kávébabon és a mentás étcsokoládén át az ízek kaleidoszkópja kíséri. Lecsengése hosszú, jól lekerekített. Több év palackban való érlelés után megmutatja a benne rejlő lehetőségeket. Hatalmas szerkezetének köszönhetően rendkívül jól öregszik.

Ajánljuk steakhez, marhapörkölthöz, vadhúsokból készült fogásokhoz vagy gazdag, zöldségekkel tálalt bárány tagine (tajine) mellé.

Fogyasztási hőmérséklet: 17-18°C

Alkoholtartalma: 14,9%

Tasting Panel: 100 pont

Jeb Dunnuck: 97 pont

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

0