Bourgogne Pinot Noir Madame Veuve Point 2016

9 200 FtEgyéb információk

Kategóriák: , Címke:


Leírás

Pinot Noir – gazdag ízvilággal és történettel

Burgundia 25 000 hektárnyi dűlőjével a borvilág egyik legtitokzatosabb és legnehezebben elérhető szeglete. A vidék egyik leghíresebb és meghatározó borfajtája a pinot noir, amely a hagyományos burgundi kékszőlőből készül és termőföldenként egészen más-más ízvilágot nyújt a kóstolói számára.

Története

Ezen híres bordűlők egyikén élt a megözvegyült Jeanne-Marie Point is, aki kőkemény munkával és odaadással dolgozott az ültetvényein, hogy valami igazán kiemelkedőt alkothasson a falu férfi borászaival szemben. Ez sikerült is neki, hiszen 1904-ben bemutathatta borait az egyik leghíresebb kiállításon St. Louisban. Itt több rangos díjat is elnyert és ennek hatására borai elterjedhettek a tengerentúlon is.

1958-ban Madame Veuve Point halála után fia örökölte a birtokot, majd nagyobb dédunokája Géraldine Point vette át a borok terjesztését. Géraldine arra törekedett, hogy az egész világgal megismertesse dédmamája burgundi borainak karakteres esszenciáját.

Így került hozzánk ez a 2015-ös lágy rubin színű pinot noir is! Akissé fűszeres, savhangsúlyos karakterével és a piros gyümölcsök könnyedségével teszi különlegessé a borozás élményét azok számára, akik igazán nagy hódolói a borfajta egyedi, érett ízvilágának. Tökéletes választás egy könnyedebb vacsora mellé és különösen ajánljuk húsokhoz, sajtokhoz.

Kóstolta már? Értékelje!
Értékelések

Még nem szóltak hozzá, legyen Ön az első!