Régió: Langhe dombjai, Piemont (jelentése: hegy lába) tartományban, Észak- Olaszországban
Az egyik legmeghatározóbb piemonti borászat a Ceretto Pincészet. 160 hektárnyi területről szüretelik a szőlőt, éves termelésük körülbelül 1 millió palackot jelent.
A terület nagyságának ellenére 1930 óta mind a mai napig a Ceretto család kezében van. A két fivér, Bruno és Marcello olyan helyen akartak szőlőültetvényeket telepíteni, amelyek történelmileg is a legértékesebbek voltak, illetve amelyekre a talaj, altalaj és a helyi klíma nagyfokú egysége a jellemző. Ez az ötletük egy burgundiai út során született. Apjukat nehezen tudták meggyőzni, aki szerint a föld soha nem tett senkit gazdaggá. A testvérek makacsul hittek a piemonti föld lehetőségeiben, és azt mondták: „A nagyszerű borok nagyszerű szőlőkből készülnek”. Így elkezdtek álmodozni a szőlőültetvény nevét és annak képét viselő címkéről, mellyel az volt a céljuk, hogy bárki is igya ezt a bort, lássa azt a területet, ahonnan a bor származik. Azonban ennek a bornak a címkéjét azóta már megváltoztatták egy még kifinomultabb külsőre, az egyszerűség és az elegancia jegyében, mely mi tagadás, remekül illik ehhez a felettébb izgalmas nedűhöz.
Jelenleg a pincészetet a négy Ceretto testvér működteti, és négy régióban van saját tulajdonú borászatuk. Ezek közül az egyik a Monsordo Bernardina, Alba városában, ahol a címkéket is gyártják, illetve a négy régióból származó boraikat is tárolják.
A bio jelzőt azért kapta ez a bor, mert a termőterületen kizárólag természetes, környezetbarát technológiákat használnak ahhoz, hogy egészséges, vegyszermentes és tápanyagokban gazdag szőlőt tudjanak termelni. A fentebb is említett, összesen 160 hektárnyi szőlőterületet 2010 óta a mai napig biogazdálkodássá alakították át. Forradalmi választás, amely radikálisan megváltoztatta a szőlőültetvények kezelési módszereit, és amelynek célja a talaj, a szőlő és az emberiség fokozottabb tiszteletben tartása. 2015-ben megkapták az erre vonatkozó tanúsítványt, és 2016-ban már az első bio borokat palackozták.
Az arneis szó jelentése kis büszkeség. Nevét a kissé nehezen növő tulajdonságáról kapta ez a szőlőfajta.
A Blangé a piemonti fehérborokat képviseli. Egy olyan termék, amely meghatározta a korszakot, forradalmasította a Langhe borkészítést, amelyet korábban kizárólag a vörös szőlőnek szenteltek. Ötvözi a szőlőben a fenntarthatóságot a modern szemlélettel. Ebben a száraz és telt aromájú fehérborban felismerhetőek a gyümölcsös és virágos jegyek, úgymint a körte és a sárgabarack, valamint az ásványianyagok is, amelyek élvezetessé és sokoldalúvá teszik ezt a kiegyensúlyozott frissességű italt.