Barion Pixel
Díjnyertes
Könnyű

Rosato del Salento 2023

(3 vásárlói értékelés)
4 580 Ft

5% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők


Érdekelhetnek még…

12+1
+ Ajándék
bs-top-dodici-mezzo-selection

BS-TOP Dodici Mezzo Selection

55 990 Ft

Kosárba Díjmentes szállítás
Közepesen testes
12 e mezzo Negroamaro 2019

12 e mezzo Negroamaro 2020

4 780 Ft

Kosárba

Leírás

12 e mezzo
Rosato del Salento
Indicazione Geografica Protetta
Az olasz Varvaglione pincészet Rosato del Salento borának már a látványa is lenyűgöző: nyári estéken mást sem kívánhatunk, mint hogy ezzel a kellemesen behűtött, kissé buborékos rozéval kiüljünk a teraszra, és elűzzük a fejünkből a mindennapok gondjait. Illatában friss gyümölcsök találkoznak a tavasz fehér virágaival, megízlelve pezsgő élénkséget mutat. Előételekkel, könnyű fogásokkal ideális, de sajtok mellett sem fog csalódást okozni.
Hogyan készült?
A Rosato del Salento 9000 kg/ ha hozamkorlátozással Taranto területén termesztett Negroamaro szőlőből készült. Taranto az “Olaszország sarkának” nevezett Salento tartomány része, itt meghatározó ez a vörös szőlőfajta, amely gyakran szolgál a rozé alapanyagául.
A leszüretelt szőlő rövid héjon áztatása és finom préselése után a must tisztítása következett ún. mustflotációval. Majd a megtisztított mustot 15 fokon erjesztették addig, amíg az alkoholtartalma 12,5%-os lett. Aztán leszűrték, rozsdamentes acéltartályban finomították, bizonyos időközönként megszakítva a folyamatot szén-dioxid hozzáadásával.
Miért van szükség a must tisztítására?
A megfelelően tisztított mustból könnyebben tisztuló és stabilabb bor készül, vagyis a must tisztítás kihat a bor minőségére. A mustflotálás egy viszonylag új eljárás a musttisztításban, ezt elsőként Olaszországban kezdtek el hatékonyan alkalmazni. A flotáció lényege, hogy 5-6 bar nyomású gázt – a Rosato del Salento esetében nitrogént – juttatnak a mustba, a gázbuborékok a mustban levő apró részecskékhez kapcsolódnak, és együtt a felszínre emelkednek, így rétegenként könnyen eltávolíthatók.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

0