Barion Pixel
Könnyű, illatos

RR – Rajnai Rizling 2021

(4 vásárlói értékelés)
5 500 Ft

5% CashbackMi ez?

Készleten

Félszáraz fehérbor

Termékjellemzők

Száraz: 50%
Testesség: 20%
Savasság: 25%
Frissesség: 100%
Alkohol: 10%

Fogyasztás:
5-9°

Dekantálás:
nem szükséges

Tárolás:
3-5 év

Érdekelhetnek még…

Közepesen testes
Badacsonyi Olaszrizling 2020

Badacsonyi Olaszrizling 2021

3 660 Ft

Kosárba
7+1
+ Ajándék
BS-TOP After

BS-TOP After Work

33 000 Ft

Kosárba Díjmentes szállítás
Közepesen testes
RR Prädikatswein Juffer Kabinett 2019

RR Prädikatswein Juffer Kabinett 2021

6 100 Ft

Kosárba

Leírás

RR – vagyis Rajnai Rizling vagy hagyományos formában írva Riesling, mert mi is lehetne más a Mosel vidékről. A több mint 8000 hektáros moseli területnek 55%-át ez a fehérbor szőlőfajta uralja. A Mosel mentén kialakított teraszokon a tőkék csak úgy tudnak megkapaszkodni a talajban, ha mély gyökeret eresztenek. A művelés nagyrészt kézzel történik, mert a meredek hegyoldalak miatt nem lehet gépeket használni. A teraszokon ma is az évszázados múltra visszatekintő bakos művelést alkalmazzák. Ennek lényege, hogy minden tőke külön karóra támaszkodik, így a szőlő kellő fényhez és levegőhöz jut, bár ez kétségtelenül több munkát jelent.

Rajnai rizling és Mosel – hogyan?

 

A Rajna és mellékfolyói, így a Mosel is olyan terület, amely a legkiválóbb adottságokkal rendelkezik a rizling számára. Az itt található köves talaj megtartja, majd visszaadja a meleget a szőlőnek, megsokszorozva azt a folyó által felerősített fénymennyiséggel. A Rajna menti rizlingek lehetnek szárazak és édesek is. A német bortörvény azt veszi alapul a borok besorolásánál, hogy a szőlő mennyire volt érett a szüretelés idején.

A moseli borok egyedi ízvilággal rendelkeznek. Kifinomult, gyümölcsös, karakteres savszerkezetű és egyedülálló mineralitással rendelkező borok kerülnek ki erről a területről. Az RR félszáraz kategóriájú borunk már illatában hordozza ezt az ásványosságot, és az íze ezt még csak tovább fokozza. A bor tavaly előtti szüretből készült, reduktív eljárással, így maradt olyan ellenállhatatlanul friss és zamatos.

A moseli rizlingek általában sokáig eltarthatóak, és 3-4 évesen is friss íz élményt adnak. Az innen származó borok alapozták meg, hogy Mosel vidéke az 1990-es évek vége óta Németország első számú rizling termelő területévé vált.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

0